- Vi er et lite dream team

Ingen over. Ingen ved siden. Marit Bjørgen og Hilde Gjermundshaug Pedersen er i dag Norges største gullfavoritter i VM neste år.

OBERSTDORF/MÜNCHEN (Dagbladet): De to har vunnet samtlige lagsprinter denne sesongen. Og er utilnærmelige. Uansett hvordan løypene ser ut.

- Vi er vel et lite dream team, smiler Hilde Gjermundshaug Pedersen, som fikk nok et argument for å fortsette et år til i langrennsløypa.

Marit nikker.

- Jeg og Hilde er faktisk veldig like som personer. Stille og rolige, he, he. Og ganske like som skiløpere også. På sprintstafetten utfyller vi hverandre godt.

- Overtale

Det store spørsmålet er nå om Marit får oppfylt ønsket om å gå gulldistansen sammen med Hilde G. P. neste år.

- Dere får bidra alle sammen til å overtale henne til ikke å legge opp, sier Marit.

Hun avgjorde Prøve-VM på samme måte som hun vant VM i Val di Fiemme i fjor. Med en rå padleteknikk i siste motbakken. Verdens nest beste sprinter, Claudia Künzel, var rett og slett sjanseløs da hun kom bak Marit inn i den avgjørende bakken.

- Min sjanse lå nok i det å komme først inn i bakken. Marit er veldig sterk. Jeg får vel bare trene hardere, smiler den tyske jenta som neppe har noe i mot at det norske drømmelaget blir splittet.

Men etter en strålende helg i Oberstdorf, så tror alle i det norske langrennsmiljøet at Hilde tar et nytt år.

- Masse å lære

For Hilde G.P. sier det nesten rett ut selv. Og smilet viser at motivasjonen stiger. Alderen til tross, så vet hun at hun fortsatt har mye mer å gå på. Noe som i seg selv bør være en stor gulrot for veteranen.

- Jeg har fortsatt masse å lære i sprint. For å henge med, må vi hele tida være på hogget, sier 39-åringen fra Brummunddal.

- Je' e bare itte slem nok, he, he.

Spesielt har det norske superlaget mye å gå på i vekslingene.

- Ja, før rennet snakket vi om akkurat det, men likevel greide vi ikke å gjøre det bra nok. Spesielt den første vekslinga i finalen var kjempedårlig. Det er irriterende, sier Hilde.

Landslagstrener Svein Tore Samdal er optimist med tanke på VM. Uansett hvem som blir Bjørgens makker.

- Hadde ikke Hilde gjort det så bra denne helga, hadde hun aldri fortsatt karrieren. Men uansett hva hun bestemmer seg for, så mener jeg at vi skal ha et godt nok sprintlag til å ta gull her uansett, sier trener Svein Tore Samdal til Dagbladet.

GULLJENTER: Hilde Gjermundshaug Pedersen tar et godt tak om lagvenninnen Marit Bjørgen. De to er like som mennesker og skiløpere, og er et sikkert gullkort på neste års sprintstafett. - Det bør være mulig å ta gull, ja, sier Bjørgen til Dagbladet.