- Vi er et perfekt par

Ruud van Nistelrooy (26) og Ole Gunnar Solskjær (29) opplevde stor suksess i sin første sesong sammen i United. I år får spissduoen en enda viktigere rolle når ligagullet skal hentes tilbake til Old Trafford. - Vi utfyller hverandre perfekt, sier van Nistelrooy til Dagbladet.

Nederlenderen roser Ole Gunnar Solskjær som han fikk som spissmakker fra månedsskiftet november/desember i fjor.

- Samarbeidet fungerte perfekt fra første stund. Det var bare plutselig der. Vi utfyller hverandre perfekt og har en god tone, sier van Nistelrooy til Dagbladet.

Solskjær får god attest:

- Ole Gunnar har en sjette sans for øyeblikk inne i boksen foran mål. Han har perfekt timing og kan avslutte med begge bein, sier van Nistelrooy.

Imponerende debut

Nederlenderen kom til Manchester i fjor sommer og trengte litt tid før han fant seg skikkelig til rette i klubben. Til slutt endte det med imponerende 36 mål på 48 kamper.

- Jeg hadde ikke spilt på et helt år grunnet kneskade og trengte tid. Da det løsnet bare fortsatte det på en bølge, og det var helt utrolig. Tenk at jeg brukte bare en sesong på å bli sammenliknet med legendariske Dennis Law, sier han stolt.

United på sin side opplevde at Arsenal snøt dem for ligagullet.

- Det er stor kontrast mellom min egen sesong i Manchester United og klubbens resultater i fjor. Skuffelsen over at vi ikke vant ligagullet, overgikk min egen suksess til en viss grad, sier van Nistelrooy.

Her er van Nistelrooys forklaring på hvorfor gullet glapp.

- Først og fremst skyldtes det at vi tapte seks kamper på hjemmebane. Du vinner ikke ligaen når du taper 18 poeng på din egen bane, sier van Nistelrooy og fortsetter:

- Arsenal var gode og fortjente gullet. De var solide både framover og bakover på banen, mener van Nistelrooy.

Høy klasse

- Hvordan skal dere ta tilbake tittelen?

- Vi er en gjeng spillere med et utrolig stort talent og høy klasse. Målet vårt må være å få det beste ut av samtlige spillere i hver enkelt kamp. Klarer vi det, tar vi tilbake tittelen, sier spissen, som tror hovedkonkurrentene blir Arsenal og Liverpool.

Selv om van Nistelrooy opplevde stor personlig suksess i fjor, holder han beina på jorda.

- Du blir aldri for god til å lære nye ting. Du må også tåle å høre kritikk, fordi det er gjennom kritikk du utvikler deg videre, sier han.

Av sin første klubbtrener i Heerenveen fikk van Nistelrooy beskjed om å studere Dennis Bergkamp. Van Nistelrooy fulgte trenerens råd.

- Det er viktig å se på og lære av andre spillere. Dessuten er det viktig å stole på deg selv.

RASK SUKSESS: Ruud van Nistelrooy kom til Manchester United i fjor sommer, og endte med imponerende 36 mål på 48 kamper. - Da det løsnet bare fortsatte det på en bølge, og det var helt utrolig, sier han til Dagbaldet.