Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er et suksesslag

RBK seiler opp som gullfavoritt etter storseier mot Odd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odd - Rosenborg 0-4.

(Dagbladet.no): Rosenborg har festet grepet i gullstriden. Etter overbevisende 4-0 mot Odd i Skien i kveld seiler trønderne opp som gullfavoritter, etter at Brann og Lillestrøm snublet i går.

På de siste seks kampene har Rosenborg tatt 18 poeng av 18 mulige, og krympet forspranget til Brann til fattige ett poeng. Allerede torsdag kan RBK ta over serieledelsen, dersom de slår Tromsø på Lerkendal.

- Det blir en kjempetøff kamp. Vi gleder oss, er i form igjen og fikk bekreftelsen vi trengte, sier trener Knut Tørum til TV 2.

Neste uke kan Per-Mathias Høgmo være tilbake som hovedtrener, men på spørsmål om han nå kan kalles suksesstrener svarer Tørum avvæpnende:

- Vi er et suksesslag. Vi har et lag som jobber godt sammen, og som er effektive og gode. Nå smiler vi igjen, sier han.

Noen tvilte på Rosenborg etter cupfadesen mot Sandefjord, men i dag beviste trønderne at det var et rent arbeidsuhell. Nå ligger det an til å bli en ren seriefinale i Bergen 22. oktober - hvor Brann fort kan være nødt til å vinne for å ikke bli hektet av.

Vakker Ivers-scoring

YDMYKET ODD: Her setter Jan Gunnar Solli inn 2-0 for Rosenborg. Siden ble det 3-0 og 4-0 - og nå er RBK bare ett poeng bak Brann på toppen av tabellen. Foto: SCANPIX
YDMYKET ODD: Her setter Jan Gunnar Solli inn 2-0 for Rosenborg. Siden ble det 3-0 og 4-0 - og nå er RBK bare ett poeng bak Brann på toppen av tabellen. Foto: SCANPIX Vis mer

Steffen Iversen spilte sin 100. tippeligakamp i kveld, og 29-åringen markerte jubileet på vakreste vis.

Nat Borcher slurvet da han skulle heade ballen ut fra eget forsvar, men at konsekvensene skulle bli så fatale kan han ikke lastes for.

Iversen dempet ballen på brystet, før han klinte til på hel volley fra spissen av 16-meteren. RBK-spissen fikk drømmetreff og Jarstein var sjanseløs på skuddet som snek seg helt opp mot krysset - hans 10. fulltreffer denne sesongen.

- Iversen nærmer seg den formen han var i med Vålerenga for et par år siden, lød attesten fra Nils Johan Semb.

- Steffen Iversen er fantastisk bra på topp for oss. Vi har fått tydelig lederskap i gruppa. Spillerne gir beskjed til de sjefene de har ute på banen, og det skaper en ro og trygghet vi ser i kampen. Vi vet hvordan vi skal spille, og følger planen til punkt og prikke, sier Tørum.

Burde øket

Like etter 1-0-målet burde Iversen doblet ledelsen etter en lilleputt-tabbe av Tommy Svindal Larsen. Midtbanestrategen driblet som sistemann og mistet ballen. Iversen kom alene med med Rune Jarstein, men trillet ballen i stanga.

Odd var rystet, og gjorde flere graverende feil defensivt. Særlig Steffen Hagen på høyreback ble en rundingsbøye for Øyvind Storflor i store deler av 1. omgang - og kan grue seg til å lese avisbørsene i morgen.

image: - Vi er et suksesslag

Grove forsvarsfeil

Odd spilte seg etter hvert godt inn i kampen. Etter 19 minutter burde Trond Viggo Toresen utliknet, men stussen fra tre meter snek seg på feil side av stolpen.

1-0 til RBK til pause - men trønderne skulle få mye mer å juble for.

Odds gavmildhet kjente nemlig ingen grenser i kveld. 55 minutter var spilt da Pelle Nilsson - som neppe imponerte de mange utenlandske klubbene som satt på tribunen - serverte Jan Gunnar Solli med en elendig klarering.

RBK-vingen klinket til fra 8-9 meter og scoret mot sitt gamle klubb med sin første Tippeliga-scoring på evigheter.

- Det var artig. Familien satt på tribunen, og søstera mi fylte 31 år i dag, smiler Solli til TV 2.

- Vi er i flytsonen. Vi bretter opp ermene og står på alle mann. Det må være deilig å være RBK-trener nå, sier han.

Sandstø: - Tapte fortjent

Minuttet senere Sollis scoring drepte Marek Sapara all spenning da han skjøt mellom beina på Rune Jarstein etter fint forarbeid av Steffen Iversen.

Og selvfølgelig var det en grov forsvarsfeil fra Odd som skapte sjansen - denne gangen med Trond Viggo Toresen som synderen.

Det ble nesten parodisk da Pelle Nilsson felte Øyvind Storflor innenfor 16-meteren noen minutter før slutt. Yssouf Kone tok vare på sjansen fra straffemerket og sørget for å gjøre ydmykelsen komplett for Odd.

- Vi møter et ferdihetsmessig mye bedre lag, og taper veldig fortjent, oppsummerer Odd-trener Arne Sandstø overfor TV 2.

<B>GOD IVERS:</B> Steffen Iversen er i strålende form og kan bli avgjørende i gullkampen.
<B>BLE FULGT NØYE:</B> Mange europeiske storklubber fulgte Pelle Nilsson fra tribunen, men Odd-stopperen hadde mye trøbbel med Steffen Iversen.
SIKKER:</B> Yssouf Kone var sikker fra 11-meteren og fastsatte sluttresultatet til 4-0.