Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er Europas største møkkalag

Men Drillo skammer seg ikke over det.

DØDBALL: Nok en gang vinner Norge 1-0 etter scoring på dødball. John Carew scoret kampens eneste mål mot Sveits. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
DØDBALL: Nok en gang vinner Norge 1-0 etter scoring på dødball. John Carew scoret kampens eneste mål mot Sveits. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer

|||GENÈVE (Dagbladet): Dagen etter å ha stukket av med hele potten på en særdeles sjansefattig aften i Sveits, er Drillo klar over at Norge er i ferd med å gjøre seg til en upopulær motstander igjen.

Et lag som ikke er spesielt gode, men som vinner kampen likevel.

- Vi er Europas største møkkalag, jeg vet det, humrer Drillo.

Trenger mer offensivt
Gårsdagens seier var bygget på et bunnsolid defensivt fundament. Både Sveits-trener Ottmar Hitzfeld og Philipp Degen snakket om hvordan Norge gikk ekstremt defensivt til verks.

Tro ikke at Drillo bryr seg det minste om det.

- Sånn har vi nesten alltid vært, sier Egil Olsen.

- Hadde det vært bedre om Norge ble undervurdert?

- Ja, det hadde det. Men det er ingen som undervurderer oss lenger.

Drillo sier at laget hans nå framstår akkurat så trygt bakover som han ønsker det. Men han savner fortsatt en del på det offensive.

- Jeg har jo en kjepphest, og det er at det går an å bli mye bedre på overgangsspillet, sier Drillo.

Mot Sveits i går lot Norge en del muligheter til raske kontringer gå fra seg.

- Vi må lete etter typer med fart, som er gode i bakrommet, sier Drillo.

Imponerende resultater
Uansett kan Olsen se tilbake på et comeback-år med en fantastisk resultatrekke — seks seire, to uavgjorte og to tap. Spesielt med tanke på at Norge gikk gjennom Åge Hareides siste år som sjef uten seier.

Drillo vil ikke ta all æren, og føler også med forgjengeren.

- Jeg må innrømme at resultatene har vært bedre enn prestasjonene våre i år. Samtidig var fjoråret en sånn begredelig sesong, der prestasjonene var bedre enn resultatene, mener Drillo.

I starten av februar trekkes gruppene til EM-kvalifiseringen som begynner høsten 2010. Hvilke lag som havner på hvilke seedingsnivåer er så godt som klart, men Drillo har ikke tenkt så mye på hvem han ønsker seg foreløpig.

- Det hjelper jo ikke hva jeg ønsker meg. Og om man skulle få de man ønsker seg, kan det gå til helvete likevel, sier han

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media