- Vi er fantastiske

Jose Mourinho storfornøyd etter nestenskrell.

(Dagbladet.no): Chelsea har så godt som vunnet Premier League allerede. Det kom tydelig fram i dagens kamp mot Birmingham hjemme på Stamford Bridge.

For med Bayner München ventende i Champions League på onsdag, ble dagens kamp brukt til å hvile. Skjønt, lagoppstillingen tydet på det motsatte. John Terry, Frank Lampard og Joe Cole ble sendt utpå fra start, men det er mange måter å spille fotball på. Og i dag var det gåfotball.

Første omgang kan settes i parantes. Det eneste som i tilfelle kommer utenfor, er at Mateja Kezman nok en gang viste at han ikke takler nivået i Premier League. Og at Joe Cole er en fantastisk dyktig fotballspiller.

- Første omgang var forferdelig. Det så ut som en vennskapskamp. Men vi løftet oss etter pause og skapte en fin forestilling, fortsetter Mourinho, som er fornøyd med ett poeng.

Men etter pause skjedde det litt på Brua. Jose Mourinho, tilbake på Chelsea-benken etter karantenen i Champions League, sendte utpå Eidur Godjohnsen og Didier Drogba, og de to stjernene løftet Chelsea flere hakk.

Men så skjedde det utenkelige. Da alle ventet på at Chelsea skulle spasere ballen inn i mål og loffe videre til tre enkle poeng scoret Birmingham. Et frispark ble slått inn på bakre stolpe, Petr Cech gjorde sin andre tabbe på en uke og bommet stygt. Dermed endte ballen hos Walter Pandiani som klinte ballen via en sprellende John Terry og i mål.

Og dermed fikk vi se noen små glimt av det mange regner for å være verdens beste fotballag. Mourinho byttet umiddelbart inn Jiri Jarosik for en svak Glen Johnson, gamblet med tre mann bak, løpene begynte å komme og sjansene like så.

Etter en endeløs rekke av farlige cornere og innlegg fra Joe Cole kom utlikningen, som hindret en enda større pipekonsert fra det etterhvert bortskjemte Chelsea-publikummet.

REDDES: Didier Drogba setter inn utlikningen og redder Chelsea fra et pinlig tap på hjemmebane. Foto: Reuters
REDDES: Didier Drogba setter inn utlikningen og redder Chelsea fra et pinlig tap på hjemmebane. Foto: Reuters Vis mer

Frank Lampard tok ned ballen i feltet og la vakkert videre til Drogba, scoret sitt første mål siden han ble matchvinner mot West Brom 15. mars.

Chelsa unngikk skader, blod og svette og fikk ett poeng. Dermed skal alt ligge til rette for fullt trøkk igjen mot Bayern på onsdag. Og ligatittelen er selvsagt for lengst i boks.

- Vi er fantastiske .. vi kunne ikke vært bedre. Vi har allerede en tittel (ligacupen), vi leder serien med 11 poeng og vi er i kvartfinalen i Champions League. Jeg er veldig glad, sier Mourinho.

Men han innrømmer at første omgang mot Birmingham ikke er noe å skrive hjem om.

- Første omgang var forferdelig. Det så ut som en vennskapskamp. Men vi løftet oss etter pause og skapte en fin forestilling, fortsetter Mourinho, som er fornøyd med ett poeng.

- I august er det dårlig å få ett poeng hjemme, men når vi ligger sånn som vi gjør i ligaen, er det et positivt resultat for oss.

  • PS! Chelsea har nå 23 kamper på rad uten tap i Premier League. Arsenal har rekorden med 49 kamper.