LEGGER PRESS PÅ SEG SELV: Zlatan Ibrahimovic er av typen som ikke er redd for å påta seg favorittstempel på vegne av seg selv om lagkameratene i Milan. Foto: SCANPIX/AP Photo/Andy Wong
LEGGER PRESS PÅ SEG SELV: Zlatan Ibrahimovic er av typen som ikke er redd for å påta seg favorittstempel på vegne av seg selv om lagkameratene i Milan. Foto: SCANPIX/AP Photo/Andy WongVis mer

- Vi er favoritter

Zlatan legger press på seg selv om Milan før seriestart.

Serie A kan endelig sparkes i gang én uke på overtid. Fredag åpner sesongen med storkamp mellom seriemester Milan og Lazio på San Siro.

Forrige helgs åpningsrunde ble utsatt da den italienske spillerforeningen gikk til streik over uenighet om en ny kollektivavtale. Mandag ble partene enig om en midlertidig løsning. Dermed kan serie A, som sistemann av de store europeiske ligaene, få rulle i gang.

Fredagens åpningskamp vil gi et tidlig bilde av to lags muligheter i kampen om «scudettoen» (serietittelen). Milan er en klar favoritt som regjerende mester, mens Lazio fra hovedstaden Roma øyner sjansen som utfordrer og håper på minst en mesterligaplass.

- Vi er fortsatt favoritter, siden vi har forsterket oss godt i sommer. Vi er bedre enn forrige sesong, og jeg er fornøyd med spillerne vi har hentet, sier Milans svenske stjernespiss Zlatan Ibrahimovic.

Inn har forsvarerne Philippe Mexès og Taye Taiwo kommet. Midtbanespilleren Alberto Aquilani fra Liverpool er også klar for å erstatte Andrea Pirlo, som i juni meldte overgang til rivalen Juventus.

Inter åpner borte Inter, som ønsker å ta seriegullet tilbake fra erkerivalen, starter borte mot Palermo søndag kveld. I sommer har klubben ansatt sin tredje trener i Gian Piero Gasperini på litt over ett år.

Også i spillerstallen har det skjedd betydelige endringer. Inters toppscorer de siste årene, Samuel Eto'o, er solgt til russisk fotball (Anzji), mens Goran Pandev er lånt ut til Napoli. Diego Forlán er hentet inn, som håper å nå gamle høyder igjen etter en svak sistesesong i Atlético Madrid.

- Vi har vunnet mye de siste årene, og vi har fortsatt en gruppe spillere som er i stand til å vinne alt. Alle i klubben har troen på at vi er blant favorittene, men vi må unngå skader, sier Inter-kaptein Javier Zanetti.

Søndagens kamper åpner med Juventus - Parma. Hjemmelaget har skuffet stort de siste årene, men vil gjøre et nytt forsøk på å komme tilbake i toppen av italiensk fotball. Foruten Pirlo-overgangen, har Juventus kjøpt spissen Mirko Vucinic fra Roma og Arturo Vidal fra Leverkusen.

Attraktiv fotball for Roma En annen klubb som vil riste av seg en skuffende sesong er Roma, som søndag spiller hjemme mot Cagliari. I vår endte hovedstadsklubben på en svak 6.-plass, og Luis Enrique har fått jobben med å heve laget. 41-åringen har kun trenererfaring fra B-laget til Barcelona, og spanjolen har annonsert at Roma skal spille offensiv fotball under hans ledelse.

Napoli sikret seg tredjeplassen og mesterligaspill forrige sesong. Lørdag tar gamleklubben til Diego Maradona turen for å møte Cesena. Dagen etter tar Fiorentina imot Bologna, mens Udinese reiser for å spille mot Leece.

Nyopprykkede Atalanta starter sesongen borte mot Genoa med seks minuspoeng for å ha vært innblandet i kampfiksing. De to andre nykomlingene, Siena og Novara, møter henholdsvis Catania og Chievo på bortebane.

(NTB)