-  Vi er favoritter

Svennis mot Sverige. Zico mot Brasil. Reprise fra VM-finalen i 1978. Oj, oj så gøy fotball-VM blir!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Landslagstrener Sven-Göran Erikson lo og smilte i messehallen i Leipzig går kveld da Sverige ble trukket i gruppe med England. Men det spørs om han ler like godt 20. juni i Köln neste år. Likevel var Svennis fornøyd etter trekningen.

-  Det er ikke en enkel gruppe, men det kunne ha vært verre. Det er vanskelige kamper, men jeg er fornøyd. På papiret er vi favoritter til å vinne gruppa, men du vet aldri, sier Eriksson.

Revansje

Fotballstorheter som Johann Cruyff, Pelé og Lothar Mätthaus hadde tatt på seg findressen for å trekke gruppene til neste sommers fotball-VM i Tyskland. Og de åtte gruppene ga mange godbiter.  England møter Sverige i Köln 20. juni. Brasil møter Japan (med den gamle legenden Zico som trener) 22. juni. Argentina møter Nederland 21. juni. Et reint revansjeoppgjør fra VM-finalen i 1978 da argentinerne ble mestre.  Italia møter Tsjekkia i gruppe E - kanskje den tøffeste av dem alle.

Tøffeste

-  Gruppe C og E er de to tøffeste, mente NRKs ekspertkommentator Karl Petter Løken under direktesendingen fra trekninga i går.

Og han har trolig rett i det. England og Sverige bør ha gode muligheter til å komme seg videre fra gruppa med Paraguay og Trinidad&Tobago. Sistnevnte debuterer i VM-sammenheng, men har den nederlandske ringreven Leo Beenhakker som trener.

Vertsnasjonen Tyskland havnet i en forholdsvis enkel gruppe med Costa Rica, Polen og Ecuador.

Åpningskampen spilles i München 9. juni (Tyskland-Costa Rica).

Det er bare 182 dager til.

FLINK OG PEN: Tyske supermodellen Heidi Klum bærer baller.
SURA BROR: England og landsslagssjef Sven-Göran Eriksson møter Sverige I VM-sluttspillet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer