- Vi er for feige, vi vinner ikke dueller, og så er det mye annet

Sogndal med stø kurs mot nedrykk etter tap mot Sarpsborg.

Sarpsborg 08 - Sogndal 3-1 (1-0):

(Dagbladet): Sogndal kom til Sarpsborg med kniven på strupen, og med en formkurve som ikke bar bud om en enkel vei ut av uføret. Saftkokerne lå under streken før oppgjøret, og forble under etterpå også.

- Vi er for feige, vinner ikke dueller, og så er det mye annet, sa Sogndal-trener Jonas Olsson i pausen.

Da hadde han sett Sarpsborg presse gjennom hele omgangen og til slutt få uttelling fem minutter før hvilen.

Fornøyd sjef
Alejandro Castro fikk stå mutters alene foran mål etter et innlegg fra kanten, og tellefeilen i Sogndal-forsvaret kostet dyrt. Castro trillet ballen enkelt i mål.

KORT PROSESS: Det var aldri tvil om at Sarpsborg 08 var det beste laget på Sarpsborg Stadion i kveld. Her jubler Sarpsborg-spillerne for 1-0 i førsteomgang. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KORT PROSESS: Det var aldri tvil om at Sarpsborg 08 var det beste laget på Sarpsborg Stadion i kveld. Her jubler Sarpsborg-spillerne for 1-0 i førsteomgang. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Sarpsborg-sjefen var også godt fornøyd med det hjemmelaget viste i omgangen.

- Det er sannsynligvis årsbeste, det vi gjorde i den første omgangen, sa Brian Deane på C More, og trengte ikke vente mer enn drøye fem minutter til før han kunne juble enda mer.

Matchavgjørende danske
Da fikk dansken Oliver Feldballe føre ballen inn i sekstenmeteren, og fra litt skrått hold banket han ballen rett på keeper Matias Dyngeland.

Skuddet kom så overraskende på Sogndal-keeperen at han knapt nok rakk annet enn å registrere at den gikk i armen hans og i mål.

Men Feldballe var ikke ferdig med det. Fem minutter senere snurret han nok en gang rundt med Sogndal-backen, skar inn i feltet, og serverte Bojan Zajic ballen på fire meter.

Zajic kunne ikke annet enn å score sitt femte seriemål for sesongen og satte samtidig kampen langt utenfor Sogndals rekkevidde.

Dermed forblir Sogndal under streken i Tippeligaen. Basert på de siste ukenes prestasjoner er det ingenting som tyder på at de skal kare seg over den i år heller.

Otoos trøstemål fem minutter før slutt endrer ikke på dét, selv om nedrykksrival Haugesund venter allerede neste helg.

- Det gjelder å omstille seg direkte. Vi får ikke spilt denne kampen om igjen, sier Olsson til C More.