- Vi er for skinnhellige

Ferguson vet hva som skal til for å sikre engelsk suksess i Champions League.

(Dagbladet.no): Bare Liverpool av fire engelske lag vant sin første kamp i åttendelsfinalene i Champions League, og til uka kan det være over og ut for flere av dem.

Og Alex Ferguson tror han vet hvorfor.

- Dette er England. Vi har en teit rettferdighetssans som legger kjepper i hjulene for lag som spiller i Europa, sier United-manageren ifølge Sportinglife.

Det engelske fotballforbundet bør nemlig gjøre som andre land, ifølge Sir Alex - gjøre kampprogrammet mer fleksibelt i forkant av europacupkamper.

- Hvorfor skulle ikke Manchester United kunne møte Everton på en fredag før en Champions League-kamp i midtuka?, spør han.

Og svarer selv:

- På grunn av TV-rettigheter.

Selv for en stor stall som Uniteds er det nemlig stor slitasje når kampene kommer for tett etter jul. Premier League har jo heller ingen vinterpause, som mange andre europeiske ligaer.

SLITEN GJENG: Alex Ferguson synes det er latterlig at Wayne Rooney og de andre United-spillerne må spille kamper med så kort mellomrom. FOTO: SCANPIX/REUTERS
SLITEN GJENG: Alex Ferguson synes det er latterlig at Wayne Rooney og de andre United-spillerne må spille kamper med så kort mellomrom. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer

- Det er ingen tvil om at kampene kommer for tett, særlig med FA-cupen i tillegg.

Og hvis United åpenbart nedprioriterer noe, vet Ferguson at det blir ramaskrik.

- Se på Milan, som spilte cupkamp i Italia mot Bologna med b-laget. De tapte 1-0 fordi de ikke var interessert i å gå videre.

- Vi kan ikke gjøre slikt i FA-cupen. Vi forsøkte mot Exeter og holdt på å dumme oss fullstendig ut, sier Fergie.

En seier i ettermiddagens kamp mot Crystal Palace vil føre United fattige tre poeng bak Chelsea. Men Londonerne starter sin kamp senere, og har fra før to kamper til gode.