- Vi er for unge til å vinne

MOLDE (Dagbladet): I går gjentok historien seg: Gullkandidat Molde ga bort en tilsynelatende trygg ledelse - og kontrollen på Tippeligaen. - Spillerne er for urutinerte. Det kan koste oss seriemesterskapet, sier Molde-trener Erik Brakstad til Dagbladet.

Hjemme på Molde stadion var MFK fullstendig overlegne i første omgang og gikk til pause med 2-0. I andreomgang skulle gutta bare utpå grasmatta for å pynte på resultatet. Men i stedet tok Brann over spillet og scoret to enkle mål.

- Jeg er veldig skuffa over resultatet. Vi slipper Brann altfor lett inn i kampen etter pause, sier Brakstad.

I morgen innkaller han de blåkledde til møte i etterkant av treninga. Der skal spillerne få lov til å si hva de føler går galt på fotballbanen.

Lurt

- Gutta må få snakket åpent om hva de føler. Jeg tror det er lurt at vi får luftet problemene slik spillerne ser det, sier Molde-treneren.

For serieleder Molde har til forskjell fra konkurrenten Rosenborgs ingen, fem spillere under 24 år i startoppstillinga. Det synes Brakstad er faretruende før høstspurten i Tippeligaen starter.

- Det er klart at gutta er urutinerte. Det er noe vi har visst hele sesongen. Rosenborg har en stor fordel i at spillerne deres har lengre fartstid. Det blir kanskje utslagsgivende i gullkampen, mener Brakstad.
- Er det en spesiell spillertype du savner på laget?

- I andre omgang mot Brann skulle jeg gjerne hatt en autoritær midtbanespiller som kunne skapt mer balanse i laget. Men vi må heller ikke glemme at de yngre spillerne får til veldig mye.

Med de yngre spillerne mener Brakstad støttespillerne Daniel Berg Hestad (23), Karl Oskar Fjørtoft (23), Trond Andersen (23) og Andreas Lund (23) og flankespilleren Anders Hasselgård (20).

Men Molde-treneren gir på langt nær opp i kampen mot trønderne.

- Vi har spilt 16 kamper uten tap. Rosenborg klarer heller ikke å få full pott i resten av kampene. Vi får se hvordan det går her i Molde mot nettopp RBK den 26. september, sier Erik «Polo» Brakstad.

Trond Andersen (23) er langt på vei enig med treneren.

- Jeg vet ikke hva vi gjør feil. Men det er noe vi ikke takler. Dette er tredje eller fjerde kampen på kort tid vi mister ledelsen, og det er et stort problem jeg ikke har løsningen på, sier Andersen.

Kontret i senk

Landslagskandidat Odd Inge Olsen (28) er av en annen oppfatning. Han mener at laget må skjerpe inn pasningsspillet når de er i angrep.

- Jeg tror ikke alderen spiller så stor rolle. Men i dag mistet vi ballen i kritiske øyeblikk når vi var i angrep. Og da kontret Brann oss i senk, sier Olsen, som scoret 1-0-målet i går.

Sikkert er det i hvert fall at Rosenborg nå kontrollerer Tippeligaen. Det er Erik Brakstad også innforstått med.

- Nå får vi se om vi kan kjempe oss opp på toppen igjen, sier han.

- Vi gir oss i hvert fall ikke før det er slutt.