I FORHANDLINGER: Ifølge NFFs generalsekretær Kjetil Siem er Per Joar Hansen nå kommet langt i forhandlingene med Rosenborg. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
I FORHANDLINGER: Ifølge NFFs generalsekretær Kjetil Siem er Per Joar Hansen nå kommet langt i forhandlingene med Rosenborg. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

- Vi er forberedt på at Perry blir RBK-trener før lunsj

Kjetil Siem sier NFF er stolte.

ULLEVAAL (Dagbladet): Per Joar Hansen er skeptisk til det han oppfatter som en sutrekultur på Lerkendal, men likevel tyder det meste på at U21-landslagstreneren vil bli presentert som ny RBK-trener i løpet av dagen.

NFFs generalsekretær Kjetil Siem sier de i dag har fått signaler på at forhandlingene mellom «Perry» og Rosenborg har gått over i en mer direkte fase.

- Vi er forberedt på at det går en beskjed om at han blir RBK-trener før lunsj, sier Siem til Dagbladet.

- Utrolig gunstig tidspunkt
Hansen og NFF har hatt en muntlig avtale om å forlenge kontrakten som U21-trener, med sommerens EM-sluttspill i Israel som den store gulroten, men det er ingen sure miner fra NFFs side om Hansen nå forsvinner.

- Vi er litt stolte. Mange sa det var galskap å ansette ham her. Men gjennom det fantastiske arbeidet han har gjort her, så er han aktuell for Norges største klubb. Han ville nok ikke vært det uten denne runden i forbundet. Det tar vi som et kompliment. Om han går må vi ønske ham lykke til, og så må vi sette i gang arbeidet med å finne en erstatter.

- Skjer det på et ugunstig tidspunkt for dere?

- Nei, det er utrolig gunstig sånn sett. Vi er kvalifisert for et mesterskap, og for han som måtte komme inn som erstatter, vil det være en utrolig inspirasjon. Vi kan kanskje se et hakk høyere opp, fordi vedkommende går rett inn i et mesterskap. Det gjør det selvsagt mer attraktivt å trene et B-landslag. For det er et B-landslag det er, uansett hvordan man snur og vender på det.

Stor prestisje
Samtidig mener Siem at anerkjennelsen for U21-fotball har vokst kraftig de siste årene. Sommerens EM-sluttspill vil det være stor prestisje i å få være med på, tror han.

- De store ligaene i Europa vil ha avsluttet sesongen sin, og det kommer ufattelig mange som spiller på høyeste nivå i England, Spania og Tyskland. Da blir det mye større profiler, og da får hele greia en helt annen dimensjon. Dette mesterskapet blir veldig stort, sier han.

Det ble bråk da NFF hentet Åge Hareide fra Rosenborg i 2003, men denne gangen er det ingen uoverensstemmelser mellom partene.

- Per definisjon er han trener-Bosman. At et forbund henter en trener fra RBK er noe annet enn at en klubb tar en landslagstrener fra oss. Vi er her for å utvikle norsk fotball. Jeg er veldig rolig på det. Jeg vil i hvert fall ikke at Perry skal bli et gissel i situasjonen, det ville vært usmakelig om vi skulle polarisere mellom ham og oss. Det kan vi ikke gjøre, sier Siem.

ØNSKER HANSEN LYKKE TIL: NFF og Per Joar Hansen hadde en muntlig avtale om forlengelse av kontrakten, men vil ikke lage problemer for Perry om han går til RBK. 
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
ØNSKER HANSEN LYKKE TIL: NFF og Per Joar Hansen hadde en muntlig avtale om forlengelse av kontrakten, men vil ikke lage problemer for Perry om han går til RBK. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

I Trondheim er meningene om Perry som RBK-trener i beste fall delte. Natt til onsdag hadde noen dekorert Brakka og området rundt med bannere der budskapet var utvetydig:

«Perry? Nei takk», «Perry inn - ambisjonene ute » og «Hoftun må gå» var noen av beskjedene fra de kritiske, anonyme natteravnene.

Perry selv tok det hele med stoisk ro.

- Jeg har fått det med meg. Først og fremst synes jeg det er bra at de klarer å lage så fine bokstaver med sprayboks. Det må være vanskelig, sa han til Dagbladet.

Og la til:

- At de gidder å gjøre det i 03-tida på natta, vitner om engasjement. De viser entusiasme for klubben, og gir uttrykk for hvordan de mener ting bør være. Innholdet i meldingene bryr jeg meg imidlertid null og niks om. En fotballtrener kan ikke la seg påvirke av sånt. Det finnes like mange meninger om meg som trener, som det finnes kjoler i skapet når kona mi skal velge antrekk til julebord.