- Vi er forferdelig redde

26. september lå Ole Klemetsen bevisstløs i engelske York. 1. oktober lå han på Sentralsykehuset i Rogaland med 26 ledninger festet til hodet. Og i går - fra solsengene på Gran Canaria - sa pappa John følgende til Dagbladet: - Klart vi er redde. Vi er forferdelig redde hver eneste gang Ole går i ringen.

Helt siden han ble proff i 1992 har Ole Klemetsen vært til jevnlige EEG-undersøkelser under oppsyn av nevrolog Alv Tysvær ved Sentralsykehuset i Rogaland. Som ledd i et forskningsprosjekt slippes Lukkøye til elektrodene på kortest mulig varsel. Og etter smellen mot Peter Oboh bar det rett til ny undersøkelse av spenningene i hjernen.

Resultatet - som den ferierende boksefamilien ennå ikke er forelagt - skal holdes hemmelig.

- Avtalen med Tysvær er at dette er en sak mellom oss og ham, sier John Klemetsen.
- Vi vet at boksing er farlig og at det som skjedde i York, vel, det skjer i denne bransjen. Men alle går på en smell, og derfor kan vi ikke miste fatningen.

- Det som er helt sikkert, er at Ole kommer tilbake.

- Har dere fått svar på den siste EEG-testen?

- Nei, og det tolker jeg som positivt. Jeg vet nemlig at Tysvær har gått gjennom resultatene. Og hadde det vært grunn til bekymring, ville han kontaktet oss sjøl om vi nå er på en 14 dagers ferie med familien. At han ikke har gjort det, betyr sannsynligvis at alt er i orden.

Rapporter

Ole Klemetsen fikk en automatisk karantene på 45 dager etter tapet av æren og bevisstheten i York. Slik løser boksesporten sine medisinske tilbakeslag. Og resten er stort sett opp til bokseren sjøl. Og i Lukkøyes tilfelle - heldigvis - Alv Tysvær.

- Vi skriver rapporter til Tysvær etter hver eneste kamp og holder gutten under konstant oppsikt. På det området er oppfølgingen veldig bra, sier John.
Det som ikke er så bra - og som nå påpekes med pugilistisk nærsyn fra Gran Canaria - er Lukkøyes holdninger til det han driver med. For som faderen sier - gutten er rett og slett nødt til å skjerpe seg.

Lukkøye får skylda

- Tar vi bort alle de uheldige omstendighetene som skjedde i forkant og rundt den siste kampen, står vi igjen med en ting, sier John Klemetsen. - I bunn og grunn kan Ole takke seg sjøl. For da gongongen gikk, var han rett og slett ikke på plass.

- Hva kan dere gjøre med det?

- Ole må forandre på to ting:

  • - Han må høre på treneren og gjøre det han får beskjed om
  • - Han må kutte ut alt som ikke har med jobben å gjøre. For du kan ikke tenke på alt mulig annet når du skal bokse. Det må det bli en slutt på.

- Det snakkes om ny kamp i månedskiftet november/desember?

- Hadde Ole blitt bokset ut av Oboh, ville det vært en diskusjon om han skulle fortsette. Men det skjedde bare et uhell, og vi kan jo ikke stå igjen med et tap som den siste kampen.

- Nei, for Guds skyld - få Ole i kamp igjen, sier John Klemetsen.

PLUGG INN: Med 26 ledninger festet til hodet gjennomgår Ole Klemetsen en EEG-undersøkelse på sykehuset.