Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er fortsatt den beste klubben i England

Dalglish tygger på Uniteds 19. ligatittel.

KING KENNY: Liverpool-manager Kenny Dalglish er ikke direkte nedslått med tanke på at United kan passere Liverpool som mestvinnende klubb i England når det gjelder ligamesterskap. Foto: REUTERS/Kieran Doherty
KING KENNY: Liverpool-manager Kenny Dalglish er ikke direkte nedslått med tanke på at United kan passere Liverpool som mestvinnende klubb i England når det gjelder ligamesterskap. Foto: REUTERS/Kieran Doherty Vis mer

(Dagbladet): Arsenal - Liverpool 1-1.

Det er ikke godt å si hvem som jublet mest for Dirk Kuyts straffeutlikning på Emirates i går kveld - Liverpool- eller Manchester United-fansen.

Nederlenderen sikret Kenny Dalglishs mannskap ett poeng - og sørget samtidig for at Arsenal nå er hele seks poeng bak United på tabellen med fem seks kamper igjen av sesongen.

Dermed har United kurs mot klubbens 19. ligagull. Det er ett mer enn Liverpools 18.

Liverpool-sjef Kenny Dalglish ville ikke høre snakk om at det er sørgelig at erkerivalene fra Manchester er i ferd med å ta ledelsen i antall ligatrofeer.

- Trist? I mine øyne er vi fortsatt den beste klubben i engelsk fotball, om ikke i verdensfotballen. Så jeg synes ikke dette er noe trist, sier Dalglish ifølge nyhetsbyrået PA.

Den skotske vikarmanageren velger å snu på det hele, i og med at han var sjef da Liverpoool vant sitt siste ligamesterskap.

SKYLDER PÅ LUCAS: Arsene Wenger (t.h) mente Lucas Leiva ikke ble felt før Liverpool-straffen. Foto:  AFP PHOTO / Adrian Dennis
SKYLDER PÅ LUCAS: Arsene Wenger (t.h) mente Lucas Leiva ikke ble felt før Liverpool-straffen. Foto: AFP PHOTO / Adrian Dennis Vis mer

Og Liverpool gjorde sin del av jobben denne sesongen da United ble slått på Anfield i mars.

- Det som overrasker er de de (Liverpool) ikke har vunnet ligaen på så lang tid. Det er en overraskelse, det er ikke noe trist. Det er bare sånn livet er, sier Dalglish og fortsetter:

Rafa var nær - De har aldri skaffet seg nok poeng i noen sesong siden 1991 til å vinne. De var nære for et par år siden, det var nære med Rafa (Benitez). Han hadde en fantastisk statistikk mot de såkalte topp 4, men kom seg aldri over mållinja.

King Kenny sa før helgen at Liverpool neste år skal kjempe om ligamesterskapet igjen, og etter poenget i går snakker han som om det er i ferd med å skje.

- Det blir fantastisk å komme tilbake der oppe, men du er nødt til å nå standarden til de andre lagene. Vi har spilte fire kamper mot United, City, Arsenal og Chelsea. Vi tapte bare to poeng, og det skjedde her, sier Dalglish.

I går havnet han i munnhuggeri med Arsene Wenger ved kampslutt. Arsenal-sjefen mente både at det aldri skulle blitt lagt til hele 11 minutter, og slo fast at Lucas la seg da Liverpool fikk sitt straffespark.

På sidelinja svarte Dalglish sin managerkollega med «piss off» og «fuck off». Overfor reporterne ønsket han ikke å si noe mer om den opphetede krangelen.

Han ville heller skryte av sitt skaderammede mannskap. Jamie Carragher ble båret av banen med en hodesmell i går, mens Fabio Aurelio og Andy Carroll ble bytte ut med skader.

SIKKER: Dirk Kuyt var sikker 11 minutter på overtid. Foto: AFP/Adrian Dennis
SIKKER: Dirk Kuyt var sikker 11 minutter på overtid. Foto: AFP/Adrian Dennis Vis mer

- Jeg tror ikke noe lag noe sted har vist samme holdning og innsats som vårt lag viste her. Vi mistet Aurelio tidlig, og dyttet inn en 17-åring på venstrebacken. Vi mistet vår kaptein, vi hadde en høyreback på 18 i sin andre kamp. Vi mistet vår midtspiss, vi slapp inn et mål men likevel aksepterte vi ikke å tape kampen åtte minutter på overtid.

Lite Arsenal-flaks Arsenals Wenger var bitter i går, men nekter å gi opp ligagullet.

- Vi er inne i en periode med lite flaks, det er helt sikkert. Vi mistet to poeng i en vanskelig kamp mot Liverpool, som egentlig bare forsvarte seg, sier Wenger.

Han minner om at Arsenal ikke har tapt på 15 matcher, og satser på at at laget hans har noe å spille for helt til siste ligarunde 22. mai.

- Det handler om å vinne kampene våre. Håpet er alltid der, men skal vi holde det i live er det opp til oss å vinne våre kamper, og starte med å vinne vår neste kamp, sier Wenger.

IKKE ALVORLIG: Jamie Carragher forlot banen på båre, og melder i dag at han ikke husker noe av hendelsen. Foto: AP/Sang Tan
IKKE ALVORLIG: Jamie Carragher forlot banen på båre, og melder i dag at han ikke husker noe av hendelsen. Foto: AP/Sang Tan Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media