BLÅ OPPHENTING: Her jubler Oscar og Ramires for 2-2-målet på Old Trafford. United åpnet klart best - men Chelseas andreomgang var vel så imponerende.  Foto: Lindsey Parnaby / EPA / NTB Scanpix
BLÅ OPPHENTING: Her jubler Oscar og Ramires for 2-2-målet på Old Trafford. United åpnet klart best - men Chelseas andreomgang var vel så imponerende. Foto: Lindsey Parnaby / EPA / NTB ScanpixVis mer

- Vi er heldig som fortsatt er med i cupen

Sir Alex Ferguson om kampen mot Chelsea.

Manchester United-Chelsea 2-2:

(Dagbladet:)
- Vi er heldig som fortsatt er med i cupen, sier Sir Alex Ferguson til MUTV etter dagens 2-2-kamp mot Chelsea.

- Chelsea var klart bedre enn oss i andreomgang.

Manchester United åpnet kvartfinalen som om de ville vise verden at motet, spillegleden og kvaliteten var på topp, selv etter det forsmedelige tapet for Real Madrid på tirsdag.

Først stanget Chicharito inn 1-0 med en strålende, svevende heading etter fem minutter. Mexicaneren ble spilt fram av Michael Carrick, Petr Cech kom ut fra målet, og kunne bare se Chicharitos avslutning dale ned i nettmaskene.

Rooney slo tilbake
Fem minutter seinere kom det andre. Wayne Rooney - som startet på benken mot Real Madrid - tok frisparket fra skrå vinkel, og han slo det spekulativt:

Enten noen traff kula eller ikke, ville det bli farlig for Chelsea-keeper Cech.

Ingen traff den - og Cech rakk ikke å gjøre noe annet enn å se forspranget bli doblet.

Resten av omgangen hadde United full kontroll. Det hadde de ikke etter pause.

Hazard-perle
Chelsea kom ut i et helt annet tempo, mens Manchester United så ut til å ville ligge bak og spare krefter. Reduseringen kom da Eden Hazard skrudde ballen perfekt opp i hjørnet rett før timen var spilt. I denne perioden hadde Chelsea et klart initiativ, og ti minutter etter 2-1 kom utlikningen.

En hurtig, presis kontring endte hos Ramires, som dro seg fri fra Jonny Evans, og avsluttet utenfor David De Geas rekkevidde.

Etter utlikningsmålet våknet United noe, og det ble i alle fall noe mer action i begge ender av banen. Men flere mål ble det ikke. Nærmest kom Juan Mata på overtid, men hans avslutning fra kort hold ble mesterlig avverget av landsmann David De Gea.

- I andre omgang hadde vi mange sjanser til å score og David De Gea var imponerende i dag. I dag er en dag å være stolt av dette laget. Vi lå under 2-0, men vi prøvde det vi kunne, og vi hadde sjansene. De Gea reddet med føttene på slutten, men jeg prøvde og nå har vi en sjanse i omkampen, sier Juan Mata til BBC.

Rafael Benitez mente laget hans burde vunnet kampen.

- Jeg synes det Spesielt i andre omgang var vi på toppen av dem, vi skapte de beste sjansene, og vi styrte spillet. Juan Mata fortalte meg at David De Gea gjorde en god redning på slutten, så det var uheldig, men en kjemperedning, sier han til BBC.

Dermed er det duket for omkamp på Stamford Bridge, i det som blir det fjerde møtet lagene imellom denne sesongen. Vinneren møter Manchester City i semi-finalen.

I tillegg kommer ligaoppgjøret på Old Trafford, som skal spilles 4. mai.