PRAKTMÅL: Mohamed Elyounoussi avslutter et praktfullt Molde-angrep og scorer sitt andre mål for kvelden.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
PRAKTMÅL: Mohamed Elyounoussi avslutter et praktfullt Molde-angrep og scorer sitt andre mål for kvelden. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

- Vi er her for å underholde, sa Solskjær. Og det gjorde Molde til de grader

Fikk revansj i Tippeligaen etter nedturen sist.

• Molde - Strømsgodset 4-2 (3-0)

MOLDE (Dagbladet): - Vi er en revansjesugen gjeng som gleder oss til kamp.

Ordene tilhører Molde-trener Ole Gunnar Solskjær, og spillerne på gressmatta bekreftet det læremesteren fortalte TV 2.

Allerede etter 25 minutter var det 3-0 til hjemmelaget på Aker Stadion, og flere av scoringene var av den vakre sorten.

- Vi har full kontroll. Vi kjører på og scorer målene. Godset er farlig frempå noen ganger, men vi klarer å ro det i land til slutt, sier Elyounoussi, som scoret to mål, til TV 2.

Molde og Strømsgodset var begge ute etter tre poeng, og samtidig sørge for at Rosenborg ikke fikk en enda større luke ned til de to medaljekandidatene. Sistnevnte klarte aldri å gjøre det Haugesund gjorde sist - hente inn en tremålsledelse.

VIL UNDERHOLDE: Moldes manager Ole Gunnar Solskjær.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
VIL UNDERHOLDE: Moldes manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

I stedet sendte Molde en beskjed til Rosenborg om at trønderne ikke får pusterom på toppen av tabellen.

Drømmeåpning Molde er ubeseiret på de elleve siste hjemmekampene, og fikk en pangstart hjemme på Aker Stadion. De blåkledde testet tidligere Molde-keeper Espen Bugge Pettersen allerede etter tre minutter. Sisteskansen stoppet forsøket, men kunne ikke gjøre noe da Fredrik Gulbrandsen satte fart tre minutter etterpå.

Guldbrandsen viste hvor eksplosiv han er da han jaget en ball helt nede ved dødlinja i nærheten av cornerflagget. En frekk tunnel på sin oppasser og plutselig stormet han inn i boksen til Godset, hvor han avsluttet godt i nærmeste hjørne. En veldig god prestasjon av 23-åringen.

Etter 22 minutter skulle hjemmepublikummet få mer å juble over. Mohamed Elyounoussi elsker å spille mot Strømsgodset, og noterte seg for sin sjette scoring på de sju siste kampene mot drammenserne. Målet kom etter vakkert kombinasjonsspill hvor «Moi» fikk servert ballen på bakerste stolpe.

Målkåte Ingen lag i Tippeligaen scorer mer mål enn Molde, og det er ikke tilfeldig.

- Jeg vil heller ha 18-13 enn 9-3 eller noe slikt. Vi er her for å underholde, det handler ikke bare om resultat. Selvfølgelig vil vi ha seire, men jeg har så mange gutter som vil framover og score mål. Det blir nok mange scoringer i Molde-kamper, sa Solskjær til TV 2 før kampen.

Og to minutter etter sin første scoret Elyounoussi igjen. Etter seks kamper uten mål kom den berømte ketchupeffekten for 21-åringen. Nok en gang var det et fint angrep av Molde-spillerne, hvor Guldbrandsen hælflikket ballen til Elyounoussi før han dunket ballen forbi Bugge Pettersen.

- Det er praktfull fotball. Det er vidunderlig herlig fotball. Det er verdensklasse-fotball, mente TV 2-kommentator Harald Bredeli.

- Jeg trengte dette her, sier Elyounoussi til TV 2 om scoringene.

Laget gikk på en skikkelig kollaps mot Haugesund sist etter å ha sett en 3-0-ledelse bli til 3-3. Resultatet og måten det skjedde på fikk Ole Gunnar Solskjær til å se rødt etter kampen. Og Strømsgodset håpet nok på en liknende kollaps da reduseringen kom etter en snau time.

Klovnemål Petter Vaagan Moen ga bortelaget et håp da han dunket ballen i mål på volley etter et presist innlegg fra Flamur Kastrati. Men de som så for seg et nytt sammenbrudd hadde ikke noe å frykte.

For bare minuttet etterpå viste Godset fram forsvarsspill som hører hjemme i et sirkusnummer. Først bommet Marius Høibråten på ballen, som trillet til Thomas Amang. Sistnevnte spilte ballen forbi keeper, før Lars Vilsvik klarerte ballen rett i beina på innbytteren før den gikk i mål.

Amang hadde vært på banen i et knapt minutt da scoringen kom.

- Har du sett på maken til rør, sier TV 2-kommentator Bredeli om scoringen.

Bortelaget reduserte på nytt da Francisco Júnior sendte avgårde et skudd som traff Kastrati på vei inn i mål. Portugiseren viste fram en lekker detalj i forkant av scoringen, da han la ballen til rette for seg selv med en fin lobb.

Scoringen til tross - nærmere poeng kom aldri Godset.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.