- Vi er i EM-form forsvarsmessig

Norge slo Serbia med fem mål.

FORTSATT LITT Å JOBBE MED: Thorir Hergeirsson var fornøyd med det defensive spillet mot Serbia, men mener de norske jentene gjør for mange tekniske feil offensivt. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
FORTSATT LITT Å JOBBE MED: Thorir Hergeirsson var fornøyd med det defensive spillet mot Serbia, men mener de norske jentene gjør for mange tekniske feil offensivt. Foto: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

(Dagbladet): Norge - Serbia 30-25.

Norge slo Serbia med fem mål i Bodø i dag. Landslagssjef Thorir Hergeirsson var først og fremst fornøyd med det defensive spillet.

- Vi er i EM-form forsvars- og kontringsmessig, sier han til TV 2. 

Men angrepsspillet trenger justeringer i de den drøye uka som gjenstår før EM-sluttspillet starter.

- Vi gjør alt for mange tekniske feil. Vi må lete litt sammen med spillerne i begynnelsen av andreomgang. Det er ingenting som tilsier at den rekka ikke skulle produsere mer, sier landslagssjefen.

De unge fikk tillit Han benyttet anledningen til å slippe til flere av de unge spillerne sammen med de mer rutinerte. Og mener denne oppkjøringsturneringen er en god anledning for ferskingene til å spille på seg rutine.

- Det er både de som har vært med en stund og de nye som gjør feil. Vi står sammen om dette. Vi valgte å la dem stå litt i det, for det er disse kampene her de har til å kjenne på det, sier islendingen.

I dag var også førstekeeper Katrine Lunde Haraldsen tilbake etter å ha stått over gårsdagens kamp med knetrøbbel.

BODØ, NORWAY 20101127.
Norske Katrine Lunde Haraldsen i mål mot Serbia under møbelringen cup i Bodø lørdag.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
BODØ, NORWAY 20101127. Norske Katrine Lunde Haraldsen i mål mot Serbia under møbelringen cup i Bodø lørdag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Deilig det. Det var en lettelse å kunne være tilbake på banen i dag, sier hun til TV 2.

Ville ikke hvile Hun fikk likevel bare spille en omgang. Gårsdagens vikarhelt Kari Aalvik Grimsbø spilte den andre. Og som den vinnerskallen hun er, svarte Katrine ærlig på spørsmålet om det var greit å få hvile en omgang.

- Nei. Sorry, sa hun og snudde seg mot Aalvik Grimsbø som sto ved siden av henne i TV-studio.

- Men vi er to stykker, så det er viktig at begge får spille, innrømmer Katrine.

Begge de norske målvaktene spilte godt i dag, og bidrar til at den defensive tryggheten er stor i det norske laget. Det er ti dager igjen til europamesterskapet starter i Danmark og Norge. Det er fortsatt tid til å få på plass brikkene i det offensive spillet.

- Vi er i EM-form forsvarsmessig