- Vi er i en klasse for oss selv i dag også

Evensen nummer to i Vikersund. VM-billett til Romøren.

EN SKIKKELIG FLYVER: Johan Remen Evensen gikk ikke helt til topps, men var igjen helt i eliten i skiflygingsbakken i Vikersund.Foto: SCANPIX/AFP/DANIEL SANNUM LAUTEN
EN SKIKKELIG FLYVER: Johan Remen Evensen gikk ikke helt til topps, men var igjen helt i eliten i skiflygingsbakken i Vikersund.Foto: SCANPIX/AFP/DANIEL SANNUM LAUTENVis mer

(Dagbladet): Det holdt ikke til en ny seier, men Johan Remen Evensen leverte nok en sterk skiflygingskonkurranse da han ble nummer to i Vikersund i dag.

Verdensrekordholderen ledet rennet etter første omgang, men klarte ikke helt å følge opp Gregor Schlierenzauer i finalen.

- Det har vært som å leve ut en drøm de to-tre dagene i dag. Jeg var litt sliten i kroppen i dag, og ble nok tatt litt av nervene, men jeg er kjempefornøyd med helga. Det er små detaljer som skiller. Jeg og Gregor er vel i en klasse for oss selv i dag også, så det er kult, sier Remen Evensen til NRK.

Gæren
Han startet helga med å sette en fantastisk verdensrekord på 246,5 meter under trening fredag, og fulgte opp med delt seier i går. Da er det vanskelig å være skuffet over en andreplass.

- Jeg har alltid visst at jeg er flink til å fly, og har gledet meg til å komme hit for å prøve bakken. Da er jeg gær'n nok til å satse på, og har bygget opp selvtillit hele veien denne helga, forklarer Remen Evensen.

Thomas Morgenstern ble nummer fem, men vant verdenscupen sammenlagt med det, selv om det gjenstår flere konkurranser denne sesongen.

VM-billett for Romøren
Hoppsjef Clas Brede Bråthen skryter av et strålende arrangement i Vikersund, og etter rennet offentliggjorde Bråthen VM-troppen til Holmenkollen.

Den vil bestå av Johan Remen Evensen, Anders Jacobsen, Tom Hilde, Anders Bardal - og Bjørn Einar Romøren.

Romøren har hatt noen dårlige uker i hoppbakken, men etter å ha misset ut på v-cuplaget i Vikersund i helga har han levert flere hopp over 200 meter som prøvehopper for arrangøren, og det holdt til VM-billett.

- Jeg burde kanskje vært lettet, men jeg velger å heller være innbitt fram mot VM. Veldig deilig å være med, men jeg skal også bidra i VM. Derfor har jeg klart å riste av meg den store skuffelsen fra kvalifiseringen fredag, sier Romøren, ifølge NTB

- Vi er sikre på at vi skal klare å få enda mer ut av Bjørn, og vet at potensialet hans er veldig høyt. Han jobber veldig bra og har en fin utvikling nå, forklarer Clas Brede Bråthen.

Øvrige norske plasseringer i dag: 8) Tom Hilde 409,4, 10) Ole Marius Ingvaldsen 379,0, 12) Anders Jacobsen 369,0, 16) Rune Velta 353,4, 23) Andreas Stjernen 301,9, 28) Vegard H. Sklett 261,1.