- Vi er i ferd med å bli gjort til latter

Liverpool-legende sier klubben er i krise.

NEDE FOR TELLING: Martin Skrtel og Liverpool tapte 0-2 mot Newcastle søndag, og er Premier Leagues nest dårligste lag siden nyttår. Foto: REUTERS/David Moir
NEDE FOR TELLING: Martin Skrtel og Liverpool tapte 0-2 mot Newcastle søndag, og er Premier Leagues nest dårligste lag siden nyttår. Foto: REUTERS/David MoirVis mer

Spisslegenden John Aldridge (53) mener Liverpool er i krise og at gamleklubben viser nedrykksform inn mot sesongavslutningen.

Storklubben har tapt seks av de siste sju seriekampene og er på åttendeplass i engelsk eliteserie. Hele 16 poeng skiller opp til å sikre plass i neste sesongs mesterliga med bare sju gjenstående kamper.

- Man kommer ikke unna at Liverpool nå befinner seg i krise. Tap i seks av sju seriekamper er noe klubben aldri må tolerere. Vi kan ikke tolerere det. Å hente kun åtte poeng av 36 mulige siden årsskiftet, tilsvarer nedrykksform, konstaterer 1980-tallshelten i en Liverpool Echo-spalte tirsdag.

Liverpool er i ferd med å gjøre den dårligste serieinnsatsen siden 1954.

- Vi er i ferd med å bli gjort til latter. Alle er vi stolte over å bli tilknyttet klubben og dens bragder gjennom tidene. Men for tiden er det bare flaut å være Liverpool-fan, konstaterer Aldridge.

Han mener skylden ligger hos spillerne, ikke manager Kenny Dalglish, som er blitt kritisert for sine seneste spillerkjøp av Andy Carroll, Stewart Downing, Jordan Henderson og Charlie Adam.

MYE Å JOBBE MED: Kenny Dalglish har fortsatt høy status blant de fleste Liverpool-fans, men stadig flere spør seg om han er rett mann for managerjobben. Foto:  REUTERS/David Moir
MYE Å JOBBE MED: Kenny Dalglish har fortsatt høy status blant de fleste Liverpool-fans, men stadig flere spør seg om han er rett mann for managerjobben. Foto: REUTERS/David Moir Vis mer

800-millionerkronerskjøpene har ikke levert som forventet.

- Spillerne blir betalt utrolige pengesummer, men leverer ikke varene. Noen av dem burde se seg selv i speilet - lenge. De spiller tross alt for Liverpool Football Club, en av verdens største klubber. Stort bedre blir det ikke. De må innse hvor heldige de er og begynne å gjøre det de skal. Ellers vil ikke Anfield-karrierene deres vare stort lenger, mener 53-åringen.

- Mest av alt vil jeg se litt stolthet. Det er alt vi har å spille for i serien nå.

(NTB)