- Vi er i god form, og er en gjeng med gode fotballspillere

Banket Brann.

• Odd - Brann 4-0 (1-0)

SKIEN (Dagbladet): Odd maler videre i Tippeligaen. Søndag kveld kjørte Skiens-laget over Brann og vant 4-0.

Frode Johnsen og Herolind Shala scoret målene foran 7008 tilskuere på Skagerak Arena. To av scoringene var selvmål.

- Vi er i god form, og er en gjeng med gode fotballspillere, sier Frode Johnsen til C More.

Seieren gjorde at Odd konsoliderte 2.-plassen på tabellen.  

For Brann ble det en ny bekreftelse på at laget holder bunnivå. Bergenserne har bare Sandnes Ulf bak seg på tabellen.

Med fem kamper igjen, blir det et rotterace til siste slutt om å redde plassen.

- Vi har et fantastisk publikum i ryggen, og håper de fortsetter å støtte oss ut sesongen, så klarer vi dette, sier Erik Huseklepp til C More.

Cupfinalerus Skien var på mange måter fortsatt i cupfinalerus da kampen startet. 5-2-triumfen over Sarpsborg i semifinalen torsdag ble feiret til inn i de små timer.

Spørsmålet var hvordan hjemmelaget ville respondere på seieren. Et Brann i desperat poengnød er ingen spøk.

Men 1. omgang var Odds. Kampens første sjanse kom etter 14 minutter. Jone Samuelsen startet et angrep for hjemmelaget. Ballen ble etter hvert lagt inn, og endte på hodet til Frode Johnsen. Men veteranen headet like over mål.

Brann noterte seg for sin første mulighet sju minutter seinere. Keeper André Hansen måtte strekke seg så lang han var på headingen til Jakob Orlov.

Odd har lagt seg til en uvane ikke å score først. Men i denne kampen skulle de lykkes. Jone Samuelsen raidet lekket på høyresida etter 31 minutter. Ballen gikk via Azar Karadas og i mål.

- Mektig imponert - Jeg er mektig imponert over 1. omgang. Kampen torsdag har bare gitt oss energi. Vi må prøve å gjenskape dette i 2. omgang, sa Odds assistenttrener Jan Frode Nornes i pausen.

For Brann var det spesielt kritisk at bunnrival Sogndal slo Haugesund 4-1 lørdag. Det betyr at flere lag har meldt seg på i kampen om å unngå nedrykk.

Brann-trener Rikard Norling var fjong i både sko og frakk på sidelinja. Men 2. omgang startet ikke bedre.

Odd dominerte spillet, og spesielt skuffende var prestasjonene til Erik Huseklepp og Marcus Pedersen. To av Branns best betalte spillere hadde fått til minimalt da timen var spilt.

Her kan det også være greit å skyte inn speakers prestasjon på Skagerak Arena. Han leste konstant opp resultatene fra de andre kampene, også 1. divisjon. Dette var greit på 80- og 90-tallet, men i dag følger folk med på egen mobiltelefon ...

Ny jubel Rett etter at publikum fikk vite at Mjøndalen hadde tatt ledelsen over Kristiansund, var det duket for ny jubel på Skagerak Arena.

Denne gangen fikk Frode Johnsen ballen fra formspiller Ole Jørgen Halvorsen. Fra kloss hold gjorde han ingen feil, og sendte Odd opp i 2-0.

Brann virket ganske så sjanseløst. Heller ikke etter det andre baklengsmålet klarte de å mobilisere noe som helst. Tvert imot fikk Odd straffe da 20 minutter gjensto. Herolind Shala gjorde ingen feil, og sendte Odd opp i 3-0.

Nå var det lekestue i Skien.

Så ille skulle det bli for Brann at også Daniel Mojsov scoret selvmål.

Dermed ble det 4-0 i Skien.

SCORET:  Frode Johnsen var en av fire målscorere på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SCORET: Frode Johnsen var en av fire målscorere på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer