- Vi er i rute til OL

Men håndballjentene må bli bedre i angrep.

De norske håndballjentene rotet vekk tomålsledelse da det ble 24-24 i landskampen mot Romania. Det norske kontringsspillet må bedres om det skal bli OL-triumf i Beijing.

Forsvarsspillet fungerte meget bra, mens keeper Katrine Lunde (1. omgang) og Kari Aalvik Grimsbø (2. omgang) sto meget solid mellom stengene. Offensivt har derimot Marit Breiviks jenter en del å hente i ukene fram mot sommerlekene.- Forsvarsspillet og keeperspillet var meget bra. Men vi slet litt med timingen i angrep. Skal vi utnytte at vi er gode bakover, må timingen bli bedre. Vi er kommet et godt stykke på vei, men har enda en måned igjen til å finpusse formen, sa Else Marthe Sørlie Lybekk til NTB.

Surt

Leipzig-proffen scoret tre mål og var Norges beste utespiller. 700 tilskuere fikk se at Norge rotet vekk tomålsledelse i sluttminuttene.- Litt surt å rote det vekk mot slutten, men det var en kamp som sto og vippet hele veien. Uavgjort gir et riktig bilde av kampen. Forsvaret funket bra i 6-0, og målvaktene var veldig gode. Men tempoet og kontringshåndballen må bli bedre. Der har vi en del å gå på hva gjelder antall og uttelling, mente assistenttrener Thorir Hergeirsson.

I rute

Det venter nye kamper mot de rumenske jentene fredag og lørdag.- En kamp med mye fart. Vi spilte bra bakover og fikk en god gjennomkjøring, men må utvikle vårt eget spill i treningskampene framover. Vi er i rute til OL, men det er god tid til mesterskapet starter, og det handler om å få samspilt oss og å få systemet til å fungere slik som vi ønsker, sa Katrine Lunde til NTB.

Sto over

Norge scoret på tre av tre straffer i kampen.

ROTET BORT LEDELSEN: De norske jentene klarte bare uavgjort mot Romania, men mener uansett at de er i rute til OL neste måned. Foto: SCANPIX
ROTET BORT LEDELSEN: De norske jentene klarte bare uavgjort mot Romania, men mener uansett at de er i rute til OL neste måned. Foto: SCANPIX Vis mer

Katja Nyberg sliter med en irritert akilles. Hun sto over torsdagens kamp, men spiller trolig fredag.

Kari Mette Johansen sto også over torsdag. En overtråkk gjør at hun neppe er med mot rumenerne fredag heller. Men lørdag er det ventet at Larvik-spilleren er i aksjon.

(NTB)

- Vi er i rute til OL