- Vi er ikke arrogante

BRUGGE (Dagbladet): - Har vi et problem så må det være at vi har lagt lista så høyt at folk tror at vi ikke kan tape, sier Bent Skammelsrud. - Det får vi svi for. Men å kritisere oss og kalle oss arrogante fordi vi taper en fotballkamp faller på sin egen urimelighet. Det er ikke bare Rosenborg som kan spille fotball i Norge.

I går kveld landet Rosenborg i Belgia. På flyturen nedover var gårsdagens kommentar i Dagbladet et hett tema. Der skrev fotballkommentator Øivind Monn-Iversen at Rosenborg ikke gidder å yte sitt beste i på norske baner. Og at det han kaller den økende arrogansen overfor Tippeligaen og det hjemlige fotballpublikummet passer landets mest folkelige lag svært dårlig.

- Vi kjenner oss ikke igjen, sier Bent Skammelsrud. - Er det noen som er ydmyke i forhold til det man driver med så er det oss. Og at vi tar lett på ting er det dummeste jeg hører.

- Også Rosenborg må ha lov til å tape fotballkamper.

- Det er også tøv at den hjemlige fotballen ikke blir prioritert, fortsetter Bent Skammelsrud. - I Rosenborg er den neste kampen alltid den viktigste. Og derfor har ikke morgendagens kamp mot Brugge vært i tankene våre før i dag.

- Fram til Stabæk-kampen på søndag var det den - og bare den - vi konsentrerte oss om.

11 kamper - 10 seirer

- Vi spilte en veldig dårlig kamp og Dagbladet skrev en veldig dårlig kommentar, sier Mini. - Ingen lag vinner alle fotballkamper. Og på Nadderud spilte vi jevnt og tapte mot et lag som kjemper om bronsemedaljene i ligaen. Det er sånn som skjer.

Og Mini har mer:

- Fakta ødelegger alle gode diskusjoner. Og fakta for vårt vedkommende er at vi har vunnet 10 av de 11 siste kampene vi har spilt. Så derfor skjønner jeg ikke problemet. Det er ingen fare med oss.

- Så dere prioriterer ikke Mesterligaen høyere enn det som skjer hjemme i Norge?

- Nei! Vi vil selvfølgelig vinne serien hvert eneste år for å ha muligheten til å kvalifisere oss til Mesterligaen. Cupen har også stor betydning fordi vi elsker å reise til Ullevaal i oktober. Og derfor handler det ikke om prioritering sjøl om ingen ting er som Mesterligaen og mørke høstkvelder på Lerkendal.

- Det går bare bikke an å si hvem du er mest glad i - moren eller faren din, sier Mini.

Er ikke slitne

Rosenborg har alltid vært best under press. Og på denne tida av sesongen har vi vært vant med at laget allerede har avgjort Tippeligaen. Men i år er det annerledes - RBK har trøbbel. Av forståelige grunner?

- Mot Stabæk visste vi at vi måtte vinne, men klarte det ikke, sier Bent Skammelsrud. - Det er første gangen vi mislykkes under press. Men å påstå at vi ikke gidder er langt unna sannheten.

- At andre lag kan være bedre enn Rosenborg kan skje.

- Er dere slitne?

- Jeg er ihvertfall ikke det. Vi bør klare kamper søndag og onsdag.

- Så dere har tro på en ny Mesterliga?

- La meg si det sånn - det blir veldig vanskelig. I førsteomgangen på Lerkendal viste Brugge at de er et veldig godt fotballag. Og får de gjøre det en gang til vil vi være ute å kjøre.

- Vi vet at vi kan klare det, men også at vi kan tape mer enn 2-0 for Brugge, sier Bent Skammelsrud.

Det siste er en profetisk helgardering.

<B>DAGENS TEMA:</B> I Rosenborg var Dagbladets kommentarartikkel dagens tema. Men både Mini og Bent Skammelsrud tar kritikken med godt humør.