- Vi er ikke Brasil eller Italia. Vi er lille Norge som skal prøve å gjøre en god kvalik

Kapteinen ber om ro.

- OVERRASKENDE LETT: Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred hadde forventet mer motstand fra Malta i 3-0-seieren i går kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
- OVERRASKENDE LETT: Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred hadde forventet mer motstand fra Malta i 3-0-seieren i går kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

TA' QHALI (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo kunne endelig smile, da Norge valset over Malta og vant 3-0 på bortebane i går kveld.

De norske gutta startet EM-kvalikkampen på smånervøst vis, men etter at Mats Møller Dæhli pirket inn 1-0 halvveis i første omgang, var det aldri noen tvil.

Anført av banens gigant, Joshua King, var Norge så overlegne at det egentlig bare handlet om hvor stor seieren skulle bli.

Likevel satte Høgmo aldri inn Martin Ødegaard (15) da Norge cruiset mot tre poeng den siste halvtimen.

- Overraskende lett Lagkaptein Per Ciljan Skjelbred, som selv gjorde en god figur og ble belønnet med en sjuer på dagbladbørsen, mener Norge kom overraskende lett til sjanser mot Malta, som ligger på 155. plass på Fifa-rankingen.

- Det var en viktig kamp, og vi fikk tre poeng med bra spill. Det var overraskende at det gikk så lett som det gjorde, fordi vi hadde sett for oss en mye tøffere kamp, der de lå mye mer defensivt og ødela for oss. Vi svarte med å spille med høyt tempo, og klarte å utnytte de rommene som var, sier Hertha Berlin-spilleren til Dagbladet.

- Dere så litt nervøse ut innledningsvis?

- Det var egentlig ikke nervøst. Av og til er det sånn i starten at man må føle litt på hvordan det er. Når det hadde satt seg, var det bare å «gønne» på.

- Hva betyr denne seieren med tanke på mandagens nøkkelkamp mot Bulgaria på Ullevaal?

- Hva som skjedde i kveld er ikke så viktig. Vi må tenke på oss selv, og i dag fikk vi svar på noe av det vi ikke fikk svar på mot Italia. Selv med ok spill til tider hadde vi mye mer sjanser i dag, sier Skjelbred.

- Tar ikke av uansett Og landslagskapteinen understreker én ting: Det er ingen fare for at de norske gutta tar av etter å ha slått lille Malta.

- Vi tar ikke av uansett. Vi er Norge, vi vet hva vi står for. Vi er ikke Brasil eller Italia. Vi er lille Norge som skal prøve å gjøre en god kvalik, sier han.

Norge møter Bulgaria på Ullevaal mandag klokka 20.45. Bulgarerne tapte forøvrig 0-1 hjemme for Kroatia i går kveld.