Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er ikke enige i alt, jeg og Semb

Drillo ber den nye sjefen kjappe seg.

SJEF SKAL ANSETTE LANDSLAGSSJEF: Egil Olsen venter på svar om fast ansettelse som landslagssjef. Her er han sammen med Semb etter en FFK-kamp i 2005. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
SJEF SKAL ANSETTE LANDSLAGSSJEF: Egil Olsen venter på svar om fast ansettelse som landslagssjef. Her er han sammen med Semb etter en FFK-kamp i 2005. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet.no): Landslagssjefvikar Egil Olsen pekte tidlig ut mannen han mente burde få jobben som toppfotballsjef.

Drillo håpet Nils Johan Semb hoppet av TV2, og i dag fikk han viljen sin.

Nå er Semb sjefen som skal ansette landslagssjef for Norge, og Drillo før ettermiddagens landslagstrening på Ullevaal stadion at han snart skal ta en prat med den tidligere ekspertkommentatoren.

Få opp farta
- Vi står vel ikke på hver vår side når det gjelder synet på fotball. Jeg regner med at vi blir enige, sier Drillo.

- Hva vil du si til Semb når du snakker med ham?
- Få opp farta, vil jeg si, nå vil jeg bli ferdig med dette.

Det sa Drillo i går også, da han på den første landslagsøkta før møtet med Sør-Afrika lørdag etterlyste en avklaring på sin egen framtid. Hans vikarkontrakt varer bare noen uker til.

- Jeg tror en eventuell ansettelse av meg ville vært et stykke på vei uavhengig av at Nils Johan nå er blitt toppfotballsjef, sier Drillo.

67-åringen vil bli overrasket dersom Norge velger en annen til å styre landslaget framover. Men han tror ikke at Semb vil velge ham bare fordi de tidligere har jobbet sammen og begge liker kjapp overgangsfotball og høyt press.

Ikke enige i alt
- Vi er ikke enige i alt, jeg og Semb. Vi har vært i denne tankesmia sammen, og har hatt diskusjoner, selv om vi tilhører samme skole. Det går på grad av gjennombruddshissighet. Det er det litt forskjeller, sier Drillo.

- Hvorfor er Semb det beste valget som toppfotballsjef?

- Han har erfaringen, bakgrunnen, lederegenskapene. Han har vært med yngre landslag og har akkurat den erfaringen som kreves.

- Blir det back to basic nå, med deg og Semb som de to øverste lederne i norsk fotball?

- Mange tror jeg har ligget på sofaen og står for det samme som jeg gjorde for 15 år side. Det er å ha ganske liten tiltro til at jeg har vært oppegående og sett mye fotball.
Semb ble erstattet som landslagssjef av Åge Hareide i 2004. Drillo har gjort seg noen tanker om tida da Semb var uønsket. Han trakk seg etter playofftapet på Ullevaal høsten 2003.

- Han ble ikke kjeppjaget ut av norsk fotball, men av pressen, med VG og TV 2 I spissen. Det er mange paradokser her i verden, sier Drillo.

Som at Drillos tidligere assistent kan ende opp med å ansette Drillo som landslagssjef.

HJEM FRA VM I 1998: Nils Johan Semb overtok som landslagssjef for Drillo etter VM i Frankrike. Foto:  Bjørn Sigurdsøn
HJEM FRA VM I 1998: Nils Johan Semb overtok som landslagssjef for Drillo etter VM i Frankrike. Foto: Bjørn Sigurdsøn Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling