SATTE STANDARDEN: Fredrik Berglund (nr. to f.h.) satte standarden med sin tidlige 1-0 scoring. Det skulle komme tre Stabæk-scoringer til før kvelden var omme.Foto: Knut Falch / SCANPIX
SATTE STANDARDEN: Fredrik Berglund (nr. to f.h.) satte standarden med sin tidlige 1-0 scoring. Det skulle komme tre Stabæk-scoringer til før kvelden var omme.Foto: Knut Falch / SCANPIXVis mer

- Vi er ikke friskmeldte ennå

Sier Nannskog etter Sandefjord-slakten.

|||FORNEBU (Dagbladet.no): Stabæk - Sandefjord 4-1.

Det har vært en trang fødsel for Stabæk på Telenor Arena; på fire seriekamper har de regjerende mestrene bare evnet å plukke tre fattige poeng.

Nå ser det ut til at Janne Jönsson menn derimot kan feire nasjonaldagen med tro på at trenden har snudd. Stabæk ydmyket og rundspilte Sandefjord og tok sine tre ytterst velfortjente første poeng på hjemmebane i kveld.

Stabæk-spiss Daniel Nannskog strålte som ei sol etter kampen, men mante til fortsatt ydmykhet og advarte mot å tro at Stabæk-toget nå er tilbake på gullsporet.

- Vi er ikke friskmeldte ennå. Vi har et godt stykke igjen. Men dette var bra, og det er lenge siden jeg gikk hjem så fornøyd. Nå skal vi hjem å se på Melodi Grand Prix, og at Sverige knuser Norge, sier en spøkefull Nannskog.

Optimalt vorspiel
17.mai-klisjeene brukes gjerne gladelig dagen før dagen på norsk fotballs store høytidsdag. Kveldens kamp på Fornebulandet ga ingen grunn til å sitte inne med de.

For det var et optimalt vorspiel og en fest av en fotballkamp Stabæk serverte i den lune storstua med kunstgress.

- I kveld er jeg mest fornøyd med helheten; vi slipper til få sjanser, vi skaper mange selv, og vi har lange perioder I kampen hvor vi er veldig gode, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til Dagbladet.no etter kampen.

Stadionuret viste seks minutter da Fredrik Berglund ble spilt vakkert igjennom i bakrommet av Henning Hauger. Alene med Espen Bugge Pettersen plasserte svensken ballen etter boka i det lengste hjørnet til sitt første seriemål for Stabæk. 1-0 med litt hjelp av en velvillig stolpe og Sandefjord-stopper Birger Madsen.

FRISKMELDES IKKE: Daniel Nannskog (t.v.) og trener Janne Jönsson mener at seieren over Sandefjord gir selvtillit, men Nannskog vil ikke friskmelde Stabæk ennå.Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
FRISKMELDES IKKE: Daniel Nannskog (t.v.) og trener Janne Jönsson mener at seieren over Sandefjord gir selvtillit, men Nannskog vil ikke friskmelde Stabæk ennå.Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

Festen hadde startet.

- Jeg kjente det allerede i garderoben før kampen; denne kampen skulle vi vinne, sier Daniel Nannskog om pangåpningen.

- Fantastisk deilig å sette mitt første seriemål. Selvtilliten trengte dette. Denne karamellen skal jeg suge på til mandag, da gjelder det å nullstille seg, sier Fredrik Berglund etter kampen.

Men da poengsugne bæringer trodde guttene var på cruisekontroll mot tre poeng dukket en brasilianer med krutt i støvlene opp.

Og viste at også gjestene ville delta på festen.

Et langt Sandefjord-angrep endte på 17 meter og med strak vrist utliknet Sandefjords Marciano med et hardt skudd langs bakken nede i hjørnet.

Resten av omgangen var imidlertid blaa.

Marginer hindret stygge sifre
En uheldig Marciano stusset ballen i eget nett da vi passerte kvarteret, og resten av omgangen ble en kanonade mot Espen Bugge Pettersen i Sandefjord-målet.

Bare marginer gjorde at ikke Nannskog, Pálmason, Berglund og Hauger økte til både tre, fire og fem. Anført av en leken Kobayashi kombinerte Stabæk seg gang på gang igjennom Sandefjord-forsvaret.

- I dag så vi bra pasningsspill og bra bevegelse gjennom hele kampen, slik vi vet vi kan. Det bygger selvtillit, samstemmer Daniel Nannskog og Jan Jönsson.

Det lå definitivt flere mål i lufta da lagene gikk til pause.

Sandefjord-keeper Bugge Pettersen fikk to minutter på banen etter sidebytte før han igjen måtte i nettmaskene.

Stor Farnerud
Stabæk-playmaker Farnerud snappet ballen og spilte Palmason lett igjennom. Islending utnyttet et skremmende passivt Sandefjord-forsvar, la ballen til rette og bøyde den flott opp i lengste hjørnet.

Sandefjord-sjef Patrick Walker gjorde tre bytter rett etter sidebytte, uten at det hjalp nevneverdig.

Da vi nærmet oss timen ladet Stabæk-servitør Farneud selv kanonen.

TONEANGIVENDE FARNERUD: Pontus Farnerud (t.v.) leverte en meget solid forestilling på Stabæks sentrale midtbane, og svensken kronet kvelden med sin 4-1 scoring.Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
TONEANGIVENDE FARNERUD: Pontus Farnerud (t.v.) leverte en meget solid forestilling på Stabæks sentrale midtbane, og svensken kronet kvelden med sin 4-1 scoring.Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

Igjen ga Sandefjord bort ballen på enkleste vis og fra 20 meter var svensken kirurgisk presis da han bøyde ballen vakkert opp i krysset forbi Bugge Pettersen.

- Stabæk er mye vassere enn oss i dag og vinner helt fortjent. Vi ga de for store rom og det ble altfor langt i mellom lagdelene. Jeg synes allikevel vi star bra på igjennom hele kampen. Det er noe å ta med seg, sier Sandefjord-trener Patrick Walker til Dagbladet.no etter kampen.

Resten av kampen gikk på cruisekontroll for hjemmelaget, som også slapp til flere unggutter inkludert debutant Jørgen Skjelvik mot slutten.

- Vi klarte vel ikke holde trykket oppe mot slutten, men alt i alt var dette et langt steg i riktig retning. Når vi blir enda bedre kjent, kan det dette blir virkelig bra, sier en strålende Daniel Nannskog.

Med kveldens seier står Stabæk med ti poeng på ni kamper, og det er lenge igjen til potetene skal høstes i Orkdal.

Evner hjemmelaget å følge opp kveldens angrepsspill skal mange få slite med å få med seg noe hjem fra besøket på Telenor Arena.

ET NUMMER FOR SMÅ: Ebrima Sohna og Sandefjord fikk en solid porsjon juling på Telenor Arena etter en overraskende god åpning på årets sesong.Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
ET NUMMER FOR SMÅ: Ebrima Sohna og Sandefjord fikk en solid porsjon juling på Telenor Arena etter en overraskende god åpning på årets sesong.Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer