INSTRUKSJONER: Molde-manager Ole Gunnar Solskjær gir spillerne klare instrukser på sidelinja. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
INSTRUKSJONER: Molde-manager Ole Gunnar Solskjær gir spillerne klare instrukser på sidelinja. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

- Vi er ikke friskmeldte

Solskjær skulle ønske Molde klarte å drepe kampen da de hadde sjansen.

MOLDE (Dagbladet): • Molde - Stabæk 3-2

- Vi er ikke friskmeldte!

Ordene tilhører Molde-manager Ole Gunnar Solskjær, som kjapt kunne konstatere at Molde tok sin første tre-poenger under hans ledelse i det han også mente var lagets dårligste kamp siden han tok over.

- Vi vinner på en dårlig dag, men sånn er Tippeligaen om dagen. Det går veldig opp og ned for absolutt alle, sa Solskjær rett etter kampen.

Han var spesielt misfornøyd med at laget ikke klarte å drepe kampen da de hadde sjansen, men isteden slapp Stabæk inn i kampen igjen.

- Det er dårlig at vi ikke kjører kampen ut i det vi får 2-0 og senere 3-1. Der skal kampen være over.

Vil være aggressive Blant annet hadde Magnus Wolff Eikrem en uheldig involvering forut for 3-2-scoringen til Stabæk, da han mistet ballen på midtbanen etter en sløv involvering og under press fra to motstandere.

- I den situasjonen med Magnus, ser du akkurat hvordan vi selv vil spille og framstå, i det Stabæk gjør. De var aggressive og tok muligheten da den bød seg.

Solskjær vil for øvrig ikke være med på at man trenger å gjør noe spesielt for å luke vekk slike situasjoner, på tross av at baklengs etter sløvhet og mangel på konsentrasjon har gått igjen i nærmest alle Moldes kamper hittil i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Ballen går for treigt og vi henger av og til ikke med. Sånt skjer hele tiden i fotball og man må rett og slett bare håpe på at man ikke blir straffet, sa kristiansunderen til Dagbladet.

Starter for tidlig - slutter for sent Balltempo og tidvis laber pasningskvalitet kan ikke bare begrunnes i egne spilleres ferdigheter og konsentrasjon, mener Solskjær.

- Serien starter for tidlig og slutter for sent. Og det bærer banene preg av og det bærer vi preg av. Det gjør noe med fotballen vi spiller.

KJEMPEREDNING: Espen Bugge Pettersen vartet opp med en nydelig redning på Ollé Ollés forsøk. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
KJEMPEREDNING: Espen Bugge Pettersen vartet opp med en nydelig redning på Ollé Ollés forsøk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

Solskjær gir seg også ut på en aldri så liten sammenligningsøvelse i det man penser inn på temaet.

- Her utpå var det vel ikke så verst, men jeg tipper at forholdene i Sogndal er enda verre så tidlig på året, men hvis du ser på Ullevaal så skjønner man at d kunne vært bedre og, sa han og pekte på TV?en som viste Vålerenga-Lillestrøm, i bakgrunnen.

Skryter av Angan En som tilsynelatende ikke lot seg affisere var nok en gang Davy Claude Angan. Spissen fra Elfenbenskysten scoret i sin tredje kamp på rad og er nå oppe i fire mål så langt.

Manageren var full av lovord etter kampen.

- Davy er positiv og lærevillig. Han står igjen etter trening og terper og scorer masse mål da. Han har nok ikke scoret sitt siste, sier Solskjær med et smil.

På tross av at skuffelsen over prestasjonen var det ikke noe tvil om at Solskjær ser lysere tider i vente.

- Vi har hatt en tøff åpning og det blir tøft i neste kamp og. Vi er ikke friskmeldt, men det blir garantert bedre mot Brann! lover Solskjær.

SUSER: Makthar Thioune scoret på et glitrende langskudd. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
SUSER: Makthar Thioune scoret på et glitrende langskudd. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer