Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er ikke gale når vi signerer Bob

Bob Bradley presentert som Stabæks nye trener.

PRØVER SEG I EUROPA: Tidligere USA-trener Bob Bradley er klar for Stabæk og den norske Tippeligaen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PRØVER SEG I EUROPA: Tidligere USA-trener Bob Bradley er klar for Stabæk og den norske Tippeligaen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

NADDERUD (Dagbladet): Amerikanske Bob Bradley ble i formiddag presentert som ny trener i Stabæk.

55-åringen har tidligere ledet både det amerikanske og det egyptiske landslaget, og har de siste årene vært koblet til flere klubber i Europa, også i England.

- Dette er en stor dag for Stabæk. Hele Norges presse er her, men for første gang i Stabæks historie er det også en verdensnyhet, sier den såkalte mr. Stabæk, Ingebrigt Steen Jensen.

- Følelse av Stabæk Bob Bradley har skrevet under en toårskontrakt med klubben. Han sier han fra første besøk i Bærum hadde et positivt inntrykk av klubben.

- Jeg visste litt om Stabæk fra før, i min tid som USA-trener hadde jeg spillere som holdt til i Norge. Jeg reiste rundt og så på spillere som Clarence Goodson og Troy Perkins, Mix Diskerud kom på radaren etter hvert, og da fikk jeg en følelse av Stabæk, sier den nye treneren.

- For 15 år siden var de langt nede i divisjonene, og satte seg et mål om å vokse som klubb. De har jobbet godt med unge spillere, de er flinke til å involvere supporterne. De skjønner hva det betyr å ha en identitet. Det har vært gøy å trene i et VM, møte Brasil i Confederations Cup, men jeg har aldri mistet gleden over å være på treningsfeltet og jobbe med unge spillere. Jeg takker Stabæk for muligheten, sier Bradley.

Ikke galskap Styreleder Espen Moe forteller at klubben har jobbet med å sikre seg amerikaneren siden de skjønte han kunne være interessert i jobben i november.

- Vi ser på Bob som en sterk leder, og det er noe vi trenger. Vi er i ferd med å bygge opp igjen klubben etter alt som har skjedd det siste året, og vi har mange unge spillere som bør være stolte av å få kunne ledes av en mann som Bradley. Får vi ikke gode spillere nå, så er det spillernes skyld. Vi har også mange unge trenere i klubben, som vil få mye ut av å lære av Bob Bradley., sier Moe.

- Mange lurer sikker på hvordan vi har råd til å sikre oss Bob, og om det kan jeg si at det er innenfor budsjettet. Vi har ikke vært gale folk da vi bestemte oss for dette, sier styrelederen, men legger til at Stabæk er i samtaler med utenlandske selskaper om sponsoravtaler i forbindelse med ansettelsen.

Bob Bradley har stått uten jobb siden Egypt ikke klarte å kvalifisere seg til VM kommende sommer.

Bradley er forøvrig faren til Roma-spiller Michael Bradley, som har spilt over 80 landskamper for USA.