- Vi er ikke gode nok til å spille fotballen vi ønsker

Andresen mener Vålerenga har et rekrutteringsproblem.

NITRIST: Manager Martin Andresen opplevde at elendighetene bare fortsatte for Vålerenga etter cuptapet mot Sandefjord i midtuka. Nå erkjenner han at laget hans ikke er godt nok til å spille såpass ambisiøst som han legger opp til.Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
NITRIST: Manager Martin Andresen opplevde at elendighetene bare fortsatte for Vålerenga etter cuptapet mot Sandefjord i midtuka. Nå erkjenner han at laget hans ikke er godt nok til å spille såpass ambisiøst som han legger opp til.Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga - Stabæk 1-2.

Nok en gang var medias søkelys rettet mot Martin Andresens rolle i Vålerenga. Heller ikke denne gangen hadde diskusjonen et positivt fortegn. De som mener at Andresen ikke lenger er rett man til å føre Vålerenga videre blir flere og flere.

Dagbladet tok etter kampen i går en prat med Andresen som var ment å handle mer om lagets spillestil og utfordringene som ligger i å få et norsk lag til å spille «Barcelona-fotball», som det flere ganger har blitt beskrevet som.

- Vi skal stå for en god og utviklende fotball. Det er opp til styret å bestemme når vi eventuelt ikke skal gjøre det lenger, sier Andresen selv.

Onsdag skal styret og sportslig utvalg ha et forhåndsplanlagt møte med Andresen kommende onsdag, hvor den sportslige satsingen og sesongen så langt skal evalueres. Leder Håvard Lunde i sportslig utvalg sier imidlertid allerede nå til VGs papirutgave at det ikke er noe alternativ å sparke Andresen.

- Nei, det har vi ikke råd til. Vi må se på andre løsninger. Men Martin har sagt han er sliten. Derfor må vi hjelpe ham hvis han trenger det, sørge for at han får avlastning, sier Lunde til avisa.

Kjenner ikke laget igjen Denne gode fotballen har ikke publikum på Ullevaal fått se spesielt mye av i år og det har heller ikke sett ut til å være spesielt utviklende. Vålerenga ser snarere ut til å bli dårligere og dårligere for hver kamp som går. Pasningene sitter ikke og enkelte spillere sier at det er mangel på spillere som står fram i kamp, og manageren ble konfrontert av supportere som er langt unna å få innfridd sine forventninger utenfor Ullevaal søndag kveld.

- Vi må være ærlig og si at vi ikke ser igjen nok av det vi jobber med på treningsfeltet, men samtidig er det en krevende måte å spille på, erkjenner Andresen.

På direkte spørsmål om laget hans er godt nok til å spille denne ambisiøse typen fotball og om det i det hele tatt er noen norske lag som er i stand til det svarte Andresen pinlig ærlig.

- Vi er ikke gode nok, vi ser jo det. Samtidig skal det være mulig å spille denne typen fotball. Vel, så er vi norske, men det er motstanderne våre også, sier en smilende Andresen.

Vil se utenfor Norge Samtidig måtte Andresen erkjenne at han nok må tenke litt utenfor den famøse boksen i søken etter forsterkninger til laget.

- Vi har et problem med rekrutteringen. Det er ingen andre som spiller sånn som oss i Norge, så det gjør jobben med å finne nye spillere vanskeligere. Vi begynner virkelig å se resultater fra jobben som gjøres i yngre avdelinger og denne jobben vil Enga nyte godt av i lang tid framover. For A-laget sin del kan det hende vi må se utenfor Norge og samtidig definere spesifikke områder hvor vi vil se etter nye spillere som beviselig kan spille vår type fotball, forklarer en engasjert Andresen ovenfor Dagbladet.

- Vondt å se på Enga Det var nesten ikke til å unngå at samtalen etter hvert også dreide over på å også omhandle Andresens situasjon her og nå. Treneren selv innrømmer at det pågår harde evalueringsrunder, men vil ikke være med på at ting ser håpløst ut.

- Vi vurderer alltid knallhardt hvor veien går videre. Skal vi gjøre endringer eller skal vi fortsette med det vi mener er rett? Dette er langt uhåndterbart, men jeg syntes selv det var vondt å se på Enga i dag, i likhet med mange av våre tilhengere, sier Andresen til Dagbladet.

Vålerenga ligger nå på 8.plass i Tippeligaen med kun fire seire på elleve kamper.