TAR TID: Roberto Mancini instruerer spillerne foran bortekampen mot Ajax for to uker siden. Foto: OLAF KRAAK / EPA / NTB SCANPIX
TAR TID: Roberto Mancini instruerer spillerne foran bortekampen mot Ajax for to uker siden. Foto: OLAF KRAAK / EPA / NTB SCANPIXVis mer

- Vi er ikke klare for å vinne Champions League

Mancini avskriver City-suksess.


(Dagbladet): Manchester City har tatt ett poeng på tre kamper i Champions League. Dermed ligger den regjerende Premier League-mesteren helt sist i den tøffe gruppa som også inneholder Borussia Dortmund, Real Madrid og Ajax.

Foran hjemmekampen mot Ajax i morgen, er det en nøktern manager Roberto Mancini som uttaler seg om mulighetene i den gjeveste europacupen denne sesongen.

- Jeg tror ikke vi er klare for å vinne Champions League. Hvis jeg sa vi var klare for å vinne den, ville jeg ikke vært ærlig. I Champions League er det klart at utrolige ting kan skje i februar og mars, men vi har blitt trukket i en tøff gruppe i år som i fjor, sier italieneren ifølge The Guardian.

Ufortjent Chelsea-seier Mancini bruker Chelsea som et eksempel på at det tar tid å skape suksess i Champions League.

- Vi har et bra lag, men vi er ikke klare for Champions League, som de andre lagene. Chelsea forsøkte å vinne i ti år. De var antakelig det beste laget i Europa i ti år, men vant først etter ti år, antakelig da de ikke fortjente det. De fortjente å vinne tre eller fire år tidligere. Slik er Champions League, sier Mancini.

TAP: Mancini og teamet hans ser laget tape 3-1 mot Ajax. Foto: MICHAEL KOOREN / REUTERS / NTB SCANPIX
TAP: Mancini og teamet hans ser laget tape 3-1 mot Ajax. Foto: MICHAEL KOOREN / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

City startet borte mot Real Madrid, og ledet 2-1 før de til slutt tapte 3-2. De spilte 1-1 hjemme mot Borussia Dortmund, men tapte 3-1 borte mot Ajax sist.

- Noe fantastisk ... I morgen venter altså hjemmemøtet med Ajax, før Real Madrid kommer til Etihad Stadium om to uker, mens City avslutter borte mot Dortmund i starten av desember.

- Hvis vi vinner våre tre neste kamper, kan noe fantastisk ... hva som helst skje. Men veien er veldig lang, sier Mancini.