Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er ikke kommet dit vi drømmer om å komme

- Fort gjort å miste litt bakkekontakt.

PÅ VEI MOT NOE STORT: Landslagstrener Thorir Hergeirsson vil lede håndballjentene til en EM-semifinale med seier mot Polen i Debrecen i kveld. Her er han på joggetur på vei tilbake til hotellet etter en trening i kamphallen.
PÅ VEI MOT NOE STORT: Landslagstrener Thorir Hergeirsson vil lede håndballjentene til en EM-semifinale med seier mot Polen i Debrecen i kveld. Her er han på joggetur på vei tilbake til hotellet etter en trening i kamphallen. Vis mer

• Polen - Norge, klokka 18.15.

DEBRECEN (Dagbladet): Håndballjentene tar et langt steg mot EM-semifinale med seier mot Polen i kveld. For landslagstrener Thorir Hergeirsson vil det bety hans sjette semifinale på sju mesterskap.

Kvartfinalen i VM i fjor er det dårligste laget har levert under hans ledelse.

Men der andre har lett for å ta av, så står islendingen der og maner til edruelighet. Thorir Hergeirsson er ikke en mann som selger skinnet før bjørnen er skutt.

Han minner om at de har vunnet fire kamper så langt, og at det ikke deles ut noen medalje for det. Veien fram til pokalen er fortsatt lang og kronglete. Med fallgruver over alt.

- Naturlig med skepsis Før EM startet var det ikke vanskelig å få håndballeksperter til å si at dette laget ikke ville komme til semifinalen. Og Hergeirsson ville slett ikke tale dem imot.

- Jeg syntes det var helt naturlig at folk var nysgjerrige og kanskje litt avventende til laget. Det synes jeg folk fortsatt kan være
gjøre. Vi har et ferskt lag i mesterskapssammenheng. Men om vi ser på den korte tiden vi har hatt, så synes jeg jentene har svart veldig bra, sier han til Dagbladet.

- Begeistring - Kjenner du på en stolthet over det dere har gjort så langt, eller er stolthet noe som eventuelt kommer når man er ferdig?

- Jeg bruker ordet begeistret over det jentene og teamet rundt gjør. Begeistring er en viktig verdi i et samfunn som ofte fokuserer på det som ikke er bra, selv om det også er viktig.

Små framskitt. Merkbar utvikling. Folk som vokser inn i en rolle.

Små gleder kan gi stor begeistring.

- Akkurat det føler jeg på nå.  Vi har tatt to steg, men det er fortsatt noen trinn igjen. Og de er beintøffe. Vi er ikke kommet dit vi drømmer om å komme, sier Thorir Hergeirsson.

Bakkekontakt - Er det en bevisst strategi at du holder forventningene nede?

- Du skal holde beina på joda og være ydmyk i forhold til oppgavene. Det er fort gjort å miste litt bakkekontakt i det gamet her. Vi må også håndtere en annen dimensjon enn resten av verden. Fra andre nasjoner er det kanskje to journalister som følger laget sitt her. Fra Norge kommer det flere dusin journalister, og mekanismene er ofte slik at gode prestasjoner blir hausset opp i forhold til hvor gode de egentlig er, mens prestasjoner som ikke er så bra ofte blir fremstilt dårligere enn de er.

- Da er det lurt at av oss andre å holde oss nøkterne og være saksfokuserte.

- Vil bli et topplag Fire strake seirer og gode prestasjoner har uansett satt laget i en fantastisk posisjon før kveldens kamp mot Polen. Og jo nærmere målet man kommer, jo mer øker presset og forventningene.

Thorir Hergeirsson ber uansett om å bli trodd når han sier at han er avslappet i forhold økte forventninger.

- Jeg har sagt det før, og sier det igjen: Dette laget kommer til å bli veldig bra i framtiden. Stabilt godt. Vi vil være med å kjempe i toppen i mesterskap i framtiden. Men når vi kommer dit, det vet jeg fortsatt ikke, selv om vi har vunnet fire kamper.

- Den konklusjonen er det for tidlig å trekke, sier den norske landslagssjefen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media