- Vi er ikke langt unna verdenstoppen

Drillo mener at Norges plass på Fifa-rankingen gjenspeiler sannheten.

||| Norge - Frankrike direkte i fotballstudio fra kl. 21.15.

(Dagbladet): Fifa-rankingen forteller at Norge er verdens 22. fotballnasjon i øyeblikket. Det er plassen bak fotballstormakten Frankrike som står på motsatt banehalvdel på Ullevaal stadion i kveld.

Da landslagssjef Egil «Drillo» Olsen overtok for Åge Hareide på nyåret i 2009, lå Norge helt nede på en 59.-plass. Etter en rekke gode resultater, har det vært en jevn klatring oppover på rankingen, som utelukkende baserer seg på statistiske kriterier.

Mange vil trolig hevde at norsk landslagsfotball ikke holder en kvalitet som skulle tilsi at vi er å regne blant verdens 25 beste fotballnasjoner. Drillo mener imidlertid at 22.-plassen ikke er veldig fjernt fra sannheten.

- Vi er ikke langt unna verdenstoppen, vi slo fire av de bedre nasjonene som var med i VM, sier landslagssjefen til TV 2 Sporten.

Defensivt mener landslagssjefen at Norge allerede er der de bør være. Forbedringspotensialet ligger først og fremst i angrepsspillet.

- Ja, det tror jeg. Defensivt tror jeg nok vi er i verdenstoppen. Vi slipper inn få mål, og der er vi flinke. Strukturmessig er vi definitivt blant de aller, aller beste i verden. Når det gjelder individuelt og intensiteten i forsvarsspillet, er det nok dem som er bedre enn oss. Jeg ble veldig imponert over de små landene fra Sør-Amerika i VM, sier Drillo.