NØKTERN: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær avviser at klubben har råd til å takke nei til hva som helst, dersom det skulle komme bud på juvelene i spillerstallen. I går var det Pape Pate Diouf som imponerte.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
NØKTERN: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær avviser at klubben har råd til å takke nei til hva som helst, dersom det skulle komme bud på juvelene i spillerstallen. I går var det Pape Pate Diouf som imponerte. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

- Vi er ikke nye Chelsea

Solskjær fnyser av dem som tror Molde er et kjøpelag.

MOLDE (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær har rettet en pekefinger mot dem som fortsatt tror at Molde er et kjøpelag som kan ta seg råd til hva som helst.

Temaet kom opp igjen på Aker Stadion i går kveld, hvor enkelte mente at Molde kanskje var det eneste laget som kunne ta seg råd til å takke nei til bud i den størrelsesorden man tror vil komme på Pape Pate Diouf.

- Molde er en liten by og vi er en relativt liten klubb som er avhengig av at folk trives og at folk tror at de kan komme seg videre til større ting fra oss.

Solskjær dristet seg også til en sammenligning med de største konkurrentene i Tippeligaen.

- Vi har nok bare en tredel av budsjettet til Rosenborg og sikkert en brøkdel av Vålerenga sitt også. De som tror vi er nye Chelsea får tenke seg om. Vi er bare lille Molde.

Må finne en løsning
Da man begynte å snakke om tilfellet Pape Pate Diouf i går, var Solskjær noe vag i omtalen av et eventuelt salg.

- Jeg vil ikke selge noe jeg, ikke engang huset mitt, men det er klart at hvis noen kommer og byr godt over takst, så må det jo vurderes. Sånn er det med Pape og. Hvis noen kommer med et godt bud og det er en klubb som han selv vil til, så må vi jo sette oss ned med gutten og finne en løsning.

Nok en gang ble det snakket om hvilken innvirkning Solskjær har hatt på storscoreren. Mens hovedpersonen selv mente den har vært stor, var Solskjær kledelig og velkjent nøktern.

- Det er han selv som har jobbet med det, men det ligger vel i kortene at jeg har gitt han noen råd. Det er ikke sånn at en trener bare gir spilleren en ball og sier «her har du en ball, finn ut hva du skal gjøre med den selv».

Flere som imponerer
Oppe i all viraken rundt firemålsscoreren Diouf var det også andre spillere Solskjær gledet seg stort over etter kampen.

- I dag viser Mattias Moström og Makthar Thioune hva de virkelig er gode for og at de vil være viktige for laget. Det gleder meg stort å se!

- Nå skal guttene få fri fra meg og jeg skal få fri fra dem en ukes tid og det tror vi at gir suksess senere, avsluttet Solskjær.