-Vi er ikke på blindspor

Norske alpinister befinner seg ikke på blindspor, ifølge landslagssjef Atle Skårdal. 22. plass ble beste norske plassering i verdenscupåpningen i storslalåm søndag.

Bjarne Solbakken ble beste nordmann i sesongåpningen. Han endte 3,79 sekunder etter vinner Bode Miller fra USA, som knuste nærmeste konkurrent med 1,12 sekund. Truls Ove Karlsen ble nummer 25 og nest sist av dem som fullførte rennet.

- Vi har nok av ting å gripe tak i, men er ikke inne på et blindspor. Resultatene er helt klart for dårlige, men vår førstemann startet med nummer 23, og det betyr at vi i utgangspunktet ikke er helt oppe i verdenstoppen. Da skal vi heller ikke stå i bakken og tro at vi kan vinne rennet, sier Skårdal til NTB.

Kjetil André Aamodt er ute med skade, og det legger en større bør på Lasse Kjus' skuldre. Han var beste nordmann på 13. plass i 1. omgang - fra startnummer 31 - men raste ut av rennet i finaleomgangen. Det samme gjorde fjorårskometen Aksel Lund Svindal.

Surt for Kjus

Kjus fikk problemer i overgangen mellom isete, bratt terreng og over på flata. Der slet veteranen i begge omgangene.

- Det var surt at Kjus kjørte ut, for han behøvde verdenscuppoengene og ville på en måte fått et comeback i verdenstoppen etter en litt mager fjorårssesong. Jeg mener absolutt at han er tilbake på rett spor, hevder landslagssjefen.

Hva Aamodt kunne utrettet i Sölden forblir ubesvart etter at stjernealpinisten falt stygt og brakk ankelen under trening forrige uke.

- Med Kjetil på start ville vi hatt en mann i første pulje. Da er det straks litt mer realistisk å håpe på en plass på seierspallen. Likevel er det Lasse som viste best form i storslalåm på trening før rennet. Han var bedre enn Kjetil også, mener Atle Skårdal.

Ikke uslåelig

Neste renn i verdenscupen finner sted i Park City, USA om en snau måned. Før det drar det norske landslaget hjem for å trene på norsk kunstsnø.

- Vi skal vinne renn igjen, men er ikke der akkurat nå. Sånn sett var jeg ganske godt fornøyd med 1. omgang med fire mann som kvalifiserte seg til finaleomgangen. Jeg er ikke fornøyd med at vi ikke greide å følge opp. Vi skal skaffe oss resultater som mediene og andre som ikke ser så mye rundt resultatene, liker bedre etter hvert, lover Skårdal.

Og landslagssjefens vurdering av sesongåpningens suverene vinner, amerikanske Bode Miller?

- Utrolig sterkt. De som skal slå Bode må kjøre fryktelig fort slik han opptrådte her. Men det kommer alltid en løper som Bode og Hermann Maier som virker nesten uslåelig en periode, og de er ikke det, altså...