- Vi er ikke ute etter personen Steffen Kjærgaard

Sykkelforbundet dropper anke.

- ANKER IKKE: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen (t.h.) kommer ikke til å anke etter at NIFs domsutvalg avviste forbundets anmeldelse av tidligere proffsyklist Steffen Kjærgaard. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
- ANKER IKKE: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen (t.h.) kommer ikke til å anke etter at NIFs domsutvalg avviste forbundets anmeldelse av tidligere proffsyklist Steffen Kjærgaard. Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Som Dagbladet meldte tidligere i dag, har Domsutvalget i Norges idrettsforbund (NIF) avvist Norges Cykleforbunds anmeldelse av den tidligere proffsyklisten Steffen Kjærgaard.

Norges Cykleforbund skriver i en pressemelding at de tar dommern til etterretning og at de ikke vil anke.

- Vi tar dommen til etterretning og vil ikke anke denne da vi ikke er ute etter personen Steffen Kjærgaard, sier sykkelpresident Harald Tidemann Hansen.

Sykleforbundet ønsket at Kjærgaard, som for et år siden innrømmet dopingjuks i deler av karrieren, skulle bli utestengt fra all norsk idrett i ti år.

- Lært mye - Vi anser at vi har fått frem vårt standpunkt i forhold til ønsket straff, og vi registrerer at domsutvalget ikke tar stilling til hvorvidt de anførte straffebudene i NIFs lov er overtrådt eller ikke. Vi har gjennom denne prosessen lært mye og har derfor etablert nye krav til avtaler slik at vi ikke kan komme i samme situasjon igjen. Idrettens regelverk må bli tydeligere og bedre på dette området, og der vil Norges Cykleforbund være en pådriver, fortsetter Tiedemann Hansen.

I en tekstmelding til Dagbladet i formiddag, skrev Kjærgaard:

- Jeg har mottatt domsutvalget i NIF sin dom i saken NCF har anlagt mot meg. Jeg har hele tiden næret full tillit til min advokat og domsutvalget i NIF. Jeg tar dommen til etteretning. Utover det har jeg verken ønske eller anledning til å uttale meg.

Kritisk Kjærgaard-advokat I dag er det på dagen ett år siden han la kortene på bordet og fortalte om dopingen i perioder av proffkarrieren. Kjærgaards advokat er kritisk til at NCF ønsket en såpass streng dom.

- Jeg registrerer at Domsutvalget var enig med oss i at idrettens lovverk ikke kom til anvendelse i saken og avviste saken slik vi krevde. Samtidig er jeg kritisk til at NCF går så hardt ut på så sviktende faktisk og rettslig grunnlag som det her er snakk om, sier Kjærgaards advokat Tor Erik Heggøy i en pressemelding.

Ingen avtale I Domsutvalgets avgjørelse kommer det fram at den tidligere sykkelrytteren ikke kan straffes. Dette fordi han ikke var underlagt straffebestemmelsene i Norges Idrettsforbunds lovverk.

Det var ikke inngått avtale mellom NCF og Kjærgaard om at han måtte akseptere disse bestemmelsene.

— Etter dette har Domsutvalget kommet til at Steffen Kjærgaard ikke kan straffes etter idrettens straffebestemmelser for de forhold og handlinger Norges Cykleforbund har påtalt. Saken må derfor avvises, heter det i beslutningen.

Selve dopingsaken mot Kjærgaard ble henlagt i april fordi den var foreldet.