LAR UTØVERNE STYRE: Team Xtra Personell-sjef Nils Marius Otterstad (i midten) snakker gjerne med Northug - hvis han vil. Her sammen med landslagets Åge Skinstad (t.v) og privatlagets Anders Aukland. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
LAR UTØVERNE STYRE: Team Xtra Personell-sjef Nils Marius Otterstad (i midten) snakker gjerne med Northug - hvis han vil. Her sammen med landslagets Åge Skinstad (t.v) og privatlagets Anders Aukland. Foto: ARNT E. FOLVIK/DagbladetVis mer

- Vi er immune mot kritikk fra skiforbundet

Team Xtra tar gjerne mot Northug.

||| (Dagbladet): Petter Northug vurderer ifølge TV 2 å slutte på landslaget etter at han måtte stå skolerett på samling.

Tidligere avhoppere som Jens Arne Svartedal og Anders Aukland har havnet på privatlaget Team Xtra - og laget er koblet til 24-åringen tidligere.

Nå er Northug hjertelig velkommen etter, men Team Xtra overlater til Team Nortug å ta kontakt.

- Vi står med åpne armer og er klare for en samtale, hvis noen vil ha et samarbeid, ser Team Xtra-sjef Nils Maris Otterstad til Dagbladet.

Er blitt immune
Landslagstrener Vidars Løfshus' uttalelser om at Team Xtra er «for de neste beste» klarer han ikke å hisse seg opp over.

- Det får stå for hans regning. Det har blitt en rekke slike kritiske uttalser, vi er blitt blitt immune mot dem de tre siste årene.

- Frister det å ha Petter på laget?

- Jeg tror alle har en ønske om å jobbe med Petter. Han er den beste. Jeg tror alle har mye å lære av Petter. Og jeg håper vi kan jobbe med Petter, også selv om han er på landslaget, sier Otterstad.

- Hva er forskjellen på å være løper på Team Xtra og landslaget?

- Vår virksomhet er å legge til rett et opplegg for utøverne som samsvarer med det de ønsker å gjøre som privatpersoner.

Ordner opp med Petter
Han tror Northug fortsetter på landslaget, på tross av refsen OL-kongen mottok på landslagssamling onsdag.

- Vi ser på det som realistisk at skiforbundet ordner opp med Petter. Men dette er uheldig for løperne og for Petter, sier Otterstad.

Team Xtra har ikke gitt Odd-Bjørn Hjelmeseth, som er vraket på landslaget, noe tilbud. 38-åringen er blant dem som er svært kritisk til skiforbundets behandling av Northug på samlingen onsdag.

- Vi har pratet med Odd-Bjørn tidligere, det har ikke vært dialog nå, sier Otterstad.

FÅR GJØRE SOM HAN VIL: Hos Team Xtra får Petter Northug spille så mye fotball han vil, som her mot RBKs oldboyslag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FÅR GJØRE SOM HAN VIL: Hos Team Xtra får Petter Northug spille så mye fotball han vil, som her mot RBKs oldboyslag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer