Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er inne i en ond sirkel

Solbakkens FCK slått ut av europacupligaen.

UTE: Ståle Solbakkens FC København er slått ut av europaligaen etter 1-2-tapet for finske HJK torsdag. Foto:REUTERS / Mikko Stig / Lehtikuva / NTB Scanpix
UTE: Ståle Solbakkens FC København er slått ut av europaligaen etter 1-2-tapet for finske HJK torsdag. Foto:REUTERS / Mikko Stig / Lehtikuva / NTB Scanpix Vis mer

Det finske hovedstadslaget fikk dermed revansj for 0-2-tapet da lagene møttes i Parken i midten av september. Med seieren overlot HJK bunnplassen i gruppen til den danske storklubben.

- Det er et under at vi ikke scoret flere mål. Vi spilte en dårlig første omgang, men vi var gode etter pause, og da skapte vi mange store sjanser, sa Solbakken til Canal 9.

- Vi er inne i en ond sirkel, men vi kan ikke gjøre annet enn å fortsette å skape sjanser.

Seieren var den andre for det finske laget i gruppespillet. Også Torino ble beseiret på kunstgresset i Helsingfors.

Det var gått en snau halvtime da HJKs Gideon Baah fikk stå umarkert inne i feltet og sette inn 1-0 etter en corner.

Høgli-kort Den eneste nordmannen i aksjon ute på gresset var landslagsbacken Tom Høgli. Høyrebacken pådro seg et gult kort for en takling litt over grensen like før pause. Etter 70 minutter ble 30-åringen byttet ut til fordel for Danny Amankwaa.

Det danske laget kom med en sluttspurt hvor det skapte en del sjanser. Blant annet var Andreas Cornelius var svært nær scoring. Først ble en god mulighet blokkert i siste liten, før han litt senere hadde en avslutning i rammeverket.

Per Nilsson øynet nytt håp for FCK med sin utligning i siste spilleminutt, men håpet brast da Macoumba Kandji gjorde 2-1 tre minutter på overtid.

Overtidssvikt Det er var tredje gang i europaligaen at FCK avga poeng på overtid.

- Det skjedde i Torino, det skjedde i Brugge og nå i Helsingfors. Hadde kampene vært over etter 90 minutter ville vi vært videre, sukket Solbakken.

Torino og Brugge spilte 0-0, noe som førte det belgiske laget videre, mens italienerne må ha poeng i Parken om to uker for å være sikker på å holde HJK bak seg.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling