- Vi er kanskje det første bunnlaget som er med i Champions League

Ståle Solbakken før dagens gruppetrekning.

 USIKKER:  Ståle Solbakken gleder seg til å spille Champions League-fotball, men vet ikke hva kan kan forvente seg.
Foto: Bax Lindhardt / NTB Scanpix
USIKKER: Ståle Solbakken gleder seg til å spille Champions League-fotball, men vet ikke hva kan kan forvente seg. Foto: Bax Lindhardt / NTB ScanpixVis mer

Gruppespillet i Champions League blir trukket i Monaco i dag kl 17.45.

(Dagbladet): Ståle Solbakkens København står uten en eneste seier i den danske superligaen, og ligger på nedrykksplass etter seks runder. Om en kort måned (17. september) venter første kamp i Champions League.

Det blir en kontrastfylt høst for det danske laget. Midt mellom jakten på livsviktige poeng på hjemmebane, kommer den ypperste eliten i Europa på besøk.

Ståle Solbakken selv har ikke ofret den gjeve ligaene en tanke.

- Champions League er det jeg har brukt aller minst tid på. Sånn det ser ut nå, ser det ikke lyst ut, innrømmer Solbakken. For en drøy uke siden ble den gamle helten hanket inn igjen til den danske klubben.

Veldig tøft - Det er greit at det noen uker til, for å si det sånn. Det er veldig tøft for spillerne om dagen. De har bare vunnet én av de siste seksten kampene, sier Solbakken til Dagbladet.

Fokuset til manageren ligger bare på å få klubben tilbake på rett kjøl. 45-åringen har ikke begynt å planlegge gruppespillet.

Likevel ville Solbakken aldri vært uten Champions League. Den norske manageren tok København til en åttendedelsfinale mot Chelsea  i 2010. Det samme året kom han i en disputt med Barcelona-trener Pep Guardiola da København holdt Barcelona til 1-1 på hjembebane.

Gode minner - Det er en fantastisk opplevelse hver gang. Vi har tatt godt med poeng i gruppespillet hver gang vi har vært med. Men nå blir det nok noe annet, tror Solbakken.

 GODE MINNER: Ståle Solbakken i en heftig diskusjon med Pep Guardiola og Sergio Busquets etter at København holdt Barcelona til 1—1 i gruppespillet av Champions League. Foto: Claus Bech/Scanpix Danmark /NTB Scanpix
GODE MINNER: Ståle Solbakken i en heftig diskusjon med Pep Guardiola og Sergio Busquets etter at København holdt Barcelona til 1—1 i gruppespillet av Champions League. Foto: Claus Bech/Scanpix Danmark /NTB Scanpix Vis mer

For da Solbakken og København feide over storklubber som Manchester United og Celtic på hjemmebane, dominerte de dansk fotball. Nå er situasjonen snudd på hodet.

- Vi kjemper i den andre enden av tabellen, og er kanskje det første bunnlaget som er med i Champions League, sier Solbakken med et smil.

Det er ventet at København kommer til å forsterke laget før overgangsvinduet stenger i høst. Den tynnslitte stallen mangler både bjellesauer og selvtillit etter en rekke med tap. Solbakken håper likevel på en positiv effekt av spill i Europa.

- Jeg håper det kan bli en frisone for spillerne. De er velding tynget av en lang periode med tapseirer, men det positive er at ingen forventer noe av dem i turneringen eller, sier Solbakken.