- Vi er kanskje ikke bestevenner

Men Contador avviser at han føler seg alene i Astana.

IKKE BESTEVENNER: Men Alberto Contador bedyrer at forholdet til Lance Armstrong ikke er et problem i Astana-leiren. Spanjolen varsler samtidig at beina vil stå for snakkingen i alpene. Foto: SCANPIX/AFP /JOEL SAGET
IKKE BESTEVENNER: Men Alberto Contador bedyrer at forholdet til Lance Armstrong ikke er et problem i Astana-leiren. Spanjolen varsler samtidig at beina vil stå for snakkingen i alpene. Foto: SCANPIX/AFP /JOEL SAGETVis mer

(Dagbladet.no): - Hvis jeg skal være ærlig, så er det litt trykket stemning her, sa Lance Armstrong, og satte de første milde ordene på den velomtalte interne konflikten i Astana-laget.

Derfor ble nok ikke Alberto Contador overrasket da han ble bombardert av spørsmål om situasjonen, da han møtte Tour de France-pressen på hviledagen.

Og til tross for at han toner ned spekulasjonene, innrømmer han at ikke alt er bare fryd og gammen i det kasakhstanske sykkellaget.

- Vi har et helt vanlig forhold. Vi er kanskje ikke bestevenner, men vi spiser sammen og snakker sammen i bussen, sier Contador, ifølge AFP.

- Det er mer hvordan det oppfattes på utsiden som ikke er bra. Uansett hva folk utenfra tenker om meg, forandrer det ingenting. Jeg må bare forholde meg rolig og konsentrere meg om konkurransen. Touren er krevende, og det er best å ikke kaste bort energi på noe som dette. Det er bare distraksjoner, jeg forholde meg rolig, sier spanjolen.

Varsler duell i alpene
Associated Press skrev i dag at Contador gikk imot lagets strategi da han angrep i Andorra-fjellene på fredag. Spanjolen tok 21 sekunder på Armstrong, og er nå hakket foran amerikaneren sammenlagt.

Tidligere har Armstrong og lagkameratene - og ikke minst Astana-sjef Johan Bruyneel - avvist alle spørsmål om en intern maktkamp. Tour de France-direktør Christian Prudhomme sa før rittstart at han gjerne skulle vært ei flue på veggen i Astana-bussen, og de fluene som har klart å snike seg inn får kanskje litt underholdning nå.

Alberto Contador ser helst at denne diskusjonen roer seg, og bedyrer at han fortsatt føler lagkameratenes støtte på vei inn i det han uansett tror vil sette en stopper for praten - alpeetappene.

- Jeg føler ikke at stemningen er spent, jeg føler meg ikke alene, jeg har viktige folk rundt meg. Vi har fortsatt to uker igjen, og det viktigste er at Astana vinner i Paris, sier han.

- Jeg tror alpene kommer til å utgjøre forskjellen. Etter Colmar (13. etappe) fortsetter vi i Verbiers, og tempoen og Mont Ventoux blir også viktige. Men jeg tror forskjellen vil vise seg før den tid, sier Contador.

Og trekker like greit fram ryttere fra andre lag enn Astanas supermannskap når han blir bedt om å peke ut de farligste rivalene i de tøffe fjellene.

- Schleck-brødrene, spesielt Andy. Og Sastre med all hans erfaring, ramser Contador opp.

Kan bli kaptein for Alonso-lag
Det har blitt spekulert på at angrepshissige Cadel Evans kan bli en mulig alliert for Alberto Contador i fjellene dersom spanjolen bestemmer seg for å gjøre det helt oppsiktsvekkende - og satse alt på å distansere Lance Armstrong.

Det avviser Contador foreløpig.

- Alle rytterne i Astana er profesjonelle nok til å jobbe for alle de fire hovedrytterne, det er jeg ikke i tvil om, sier han.

- I hovedfeltet føler jeg mer tilhørighet med noen ryttere enn andre, akkurat som Lance. For øyeblikket er det ikke viktig å finne allierte. Tro meg, alle som ønsker å vinne Touren trenger et lag - det er umulig å vinne alene, sier Contador.

Samtidig tyder mye på at den tidligere Tour-vinneren vil forlate Astana etter årets sesong.

Den spanske avisa Marca skriver i dag at Spanias formel 1-helt Fernando Alonso vil danne et sykkellag, og at Alberto Contador kan bli kaptein.

- Nå vil jeg bare konsentrere meg om Tour de France. Jeg skal snakke om framtiden min etter det, sier Contador, som har et år igjen av kontrakten med Astana, om den saken.

NY SYKKELSJEF? Spansk presse hevder at formel 1-fører Fernando Alonso er på full fart inn i sykkelsporten, og at han ser for seg Alberto Contador som en viktig brikke i en eventuell satsing. Foto: SCANPIX/AFP/GUILLAUME BAPTISTE
NY SYKKELSJEF? Spansk presse hevder at formel 1-fører Fernando Alonso er på full fart inn i sykkelsporten, og at han ser for seg Alberto Contador som en viktig brikke i en eventuell satsing. Foto: SCANPIX/AFP/GUILLAUME BAPTISTE Vis mer