Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er klar for Ungarn

Enorm selvtillit foran semifinalen.

•Norge - Slovenia

(Dagbladet.no): Norge har full pott på alle sine kamper i mesterskapet og er stinne av selvtillit foran semifinalen mot Ungarn - av mange regnet som den store mesterskapsfavoritten.

For 41-18 over Slovenia er intet mindte enn imponerende. Det er fullstendig slakt med følgende ingredienser:

Kompakt forsvar, godt keeperspill og kontringer av verdensklasse. I alt 26 av Norges scoringer var kontringsmål.

Kanskje mest gledelig av alt: Vingene fortsetter å storspille og med fokuset på bredde i det norske spillet, har hånballjentene fått flere strenger å spille på.

- Ungarn har presset

Marit Breivik kastet seg rundt halsen på Gro Hammerseng etter kampen. Kapteinen gikk foran - som hun har gjort i hele mesterskapet - og ble norsk toppscorer med 10 mål.

- Vi har stor motivasjon i forsvar og enorm fart på løpene, sa Breivik til TV 2 etter kampen.

Og hun var glad som bare det, og det til tross for at Danmarks seier betyr av vi må opp mot hjemmefavoritten allerede i semifinalen.

- Imponerende av Danmark. Ungarn har slitt i flere kamper og vi ser de lar seg stresse. Vi er klare til å ta opp kampen, sier Breivik.

Og ekspertkommentator Kjersti Grini, som for alt i verden håpet vi skulle unngå Ungarn før mesterskapet, var ikke fullt så bekymret lenger.

- Slik som jentene spiller nå, hygger de seg på banen. Jeg tror de gleder seg til heksegryten som venter lørdag. Det er Ungarn som har presset på seg, sa Grini.

- Jeg gleder meg

Og det gjør jentene. Camilla Thorsen - Norges hyperraske venstrekant - sa dette:

- Dersom vi klarer å holde det tempoet vi gjør i dag, skal de få slite de også.

Tidvis utskjelte Katja Nyberg var stor i dag. Kontringspasninger av en annen verden, sterkt forsvarsspill og flere herlige avslutninger.

Hun er i form nå. Det lover godt foran semifinalen.

- Jeg gleder meg!

ENORM:</B> Kaptein Gro Hammerseng var knallgod mot Slovenia og satte inn ti mål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media