- Vi er mennesker, vi gjør feil

Gerrard med støtteerklæring til Rooney.

STØTTER LANDSLAGSKAMERATEN: Steven Gerrard føler seg trygg på at Wayne Rooney vil levere en god landskamp i kveld. Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS
STØTTER LANDSLAGSKAMERATEN: Steven Gerrard føler seg trygg på at Wayne Rooney vil levere en god landskamp i kveld. Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERSVis mer

|||(Dagbladet): Wayne Rooney har fått oppladningen til kveldens landskamp mot Sveits ødelagt av avisforsider hvor en kvinne påstår at han har kjøpt sex av henne.

Uavhengig av om dette er sant eller ikke, skal det godt gjøres å være helt ubemerket av noe sånt to dager seinere.

England-kaptein Steven Gerrard føler seg derimot sikker på at Rooney vil levere på banen mot sveitserne.

- Jeg har snakket og trent med ham, og han har det bra. Han gleder seg til kampen og ser fram til å spille bra, sier Gerrard ifølge Sky Sports.

- Vi har et ansvar De siste månedene har flere engelske toppspillere vært i tabloidspaltene som følge av seksuelle utskeielser utenfor eget soverom. Flere avisoverskrifter er også stoppet av det britiske rettssystemet før de har nådd ut til folk.

- Alle spillerne forstår det ansvaret vi har som fotballspillere på toppnivå. Men samtidig er vi mennesker, og vi kommer til å gjøre feil på veien. Jeg har også gjort noen i løpet av min karriere, og det handler mest om hvordan du retter opp dine feil, sier Gerrard.

Etter at News of the World og Sunday Mirror kjørte saken på søndag, har det blitt spekulert i at Rooney kom til å stå over kveldens kamp mot Sveits. Fabio Capello fortalte imidlertid i går at United-spissen kommer til å starte kampen.

- Ja, han kommer til å spille. Jeg har snakket med ham, og jeg har fulgt ham dagene etter Bulgaria-kampen, hvor han var veldig, veldig god. Jeg håper han presterer på samme måte i kveld, sier Capello.

Forventer mye Gerrard tror faktisk at det utenomsportslige støyet kan styrke Rooney før kampstart.

- Noen ganger, hvis det er noe som skjer utenfor banen, kan fotballen være en lettelse. Og så fort kampen er i gang kommer Wayne til være fokusert på å spille godt. Du forventer alltid en stor forestilling av ham, han er en spiller i verdensklasse, sier Gerrard.

Sveits-trener Ottmar Hitzfeld tror Rooney vil være påvirket av saken.

FORNYET TILLIT: Wayne Rooney spilte seg ikke ut av laget mot Bulgaria på fredag - og heller ikke via avisspaltene. Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH/AP
FORNYET TILLIT: Wayne Rooney spilte seg ikke ut av laget mot Bulgaria på fredag - og heller ikke via avisspaltene. Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH/AP Vis mer

- Jeg er ingen psykolog, men slike ting vil selvsagt ryste en spiller. Jeg regner med at Capello vil la Wayne Rooney spille, fordi han er i god form for øyeblikket. En trener lar ikke være å bruke en spiller av et slikt kaliber, sier han.

Sponsor blir Når idrettsutøvere skaper overskrifter som følge av narkotikamisbruk eller seksuelle forhold utenfor ekteskapet, hender det at deres private sponsorer annullerer kontraktene de har med dem. Selskapene vil ikke assosieres med det utøverne har gjort utenfor idrettsbanen.

Nike opplyser at de fortsatt kommer til å samarbeide med Rooney. De støttet også Tiger Woods gjennom hans sexskandaler tidligere i år.

- Vi har jobbet med Wayne i sju år og han kommer til å fortsette som en Nike-utøver. Dette er en privatsak for ham og familien, og vi vil ikke kommentere saken ytterligere, sier en talsmann til Press Association.

Coca-Cola har også et samarbeid med Rooney, men de ønsker ikke kommentere saken.

Det er prostituerte Jennifer Thompson (21) som hevder Wayne Rooney kjøpte sex av henne for 10 000 kroner (1000 pund) natta. Det skal ha skjedd sju ganger på fire måneder, mens Rooneys kone Coleen var gravid med sønnen Kai.

TRENERSTØTTE: Englands landslagssjef Fabio Capello lovet i får Wayne Rooney en plass i startelleveren. Foto: MICHAEL PROBST/AP
TRENERSTØTTE: Englands landslagssjef Fabio Capello lovet i får Wayne Rooney en plass i startelleveren. Foto: MICHAEL PROBST/AP Vis mer