- Vi er mer engstelige borte

Glimt har tatt 21 poeng hjemme - 4 borte.

ASPMYRA (Dagbladet.no): Overraskelseslaget Bodø/Glimt har, som eneste lag i Tippeligaen, fortsatt ikke tapt på hjemmebane. På ni kamper har nordlendingene vunnet seks, og spilt tre uavgjort hjemme på kunstgresset i Bodø.

I går ble det nye tre poeng med 3-2-seier mot Viking.

På bortebane har det imidlertid gått tregere. Bare én seier og én uavgjort er fangsten på utebane. Kåre Ingebrigtsen har vanskelig for å forklare grunnen til akkurat det.

- Det er vanskelig å svare på. Vi er nok litt mer engstelige på bortebane, og blir dermed litt for passive, sier Ingebrigtsen.

Tørre å gi faen

Han håper å jage vekk bortespøkelset allerede på torsdag, i cupens kvartfinale mot Vålerenga på Ullevaal. Ingebrigtsen tror mye av nøkkelen er å finne i hodet hos spillerne.

- Vi må ikke være redde, men tørre å gi litt faen. Da kommer også prestasjonene, sier Kåre Ingebrigtsen.

Glimt-kaptein Jan Derek Sørensen har virkelig funnet scoringsformen, med mål i de to siste hjemmekampene. Han mener det er naturlige grunner til at Glimt er best hjemme.

HJEMME BEST: Bodø/Glimt er et utpreget hjemmelag. Kåre Ingebrigtsen vet ikke hvorfor. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde, Scanpix
HJEMME BEST: Bodø/Glimt er et utpreget hjemmelag. Kåre Ingebrigtsen vet ikke hvorfor. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde, Scanpix Vis mer

- Alle fotballag er best på hjemmebane. Når du spiller borte må du reise dagen før kamp, sove i en fremmed seng. Det er mange forskjellige faktorer som spiller inn, noe som gjør det helt annerledes å spille borte, sier Sørensen.

Hatten av for TIL

Bodø/Glimt spiller sine hjemmekamper på kunstgress, og har tatt tre av fire bortepoeng på det samme underlaget. Kaptein Jan Derek Sørensen tror overgangen fra kunst- til naturgress er noe av forklaringen på den magre poengfangsten på utebane.

- Det har nok en innvirkning på oss at vi må spille på naturgress i mange av bortekampene. Men Tromsø får det jo til. Hatten av for dem, de er et godt lag, sier Jan Derek Sørensen.

- Vi er mer engstelige borte