- Vi er mye bedre enn Rosenborg

Solbakken om sitt FCK.

• Er RBK bedre enn Chelsea? Følg kampen direkte kl. 20.45

(Dagbladet.no): Rosenborg er på andreplass i Champions League-gruppe B, med to seirer, og kan gå videre fra gruppespillet med seier mot Chelsea i kveld.

Danske FC København ble slått ut i Champions League-kvaliken, og fikk en elendig start i sin Uefacup-gruppe.

Likevel mener Solbakken at FCK er bedre enn RBK. Det antydet han også i mai, da han rangerte norsk klubbfotball lavest i Skandinavia.

To RBK-seirer mot Valencia har ikke fått 39-åringen til å skifte mening, skriver danske B.T. i dag.

- Vi er mye bedre enn Rosenborg. De har spilt to praktkamper i Champions League, og det er alt det de har gjort, sier Solbakken til den danske avisa i dag.

Grunnlaget for rangeringen av trønderne finner den tidligere Ham-Kam-treneren i tippeligatabellen.

- La meg si det på denne måten: De ble nummer fem i tippeligaen, tok åtte poeng på 13 bortekamper og endte langt, langt etter de fire første. 13 poeng etter Brann, som vant seriemesterskapet, sier Solbakken.

VISER TIL TIPPELIGAEN: Ståle Solbakken mener RBK har spilt to gode kamper, og tror ikke det betyr at de er et veldig godt lag. Foto: Scanpix/Epa
VISER TIL TIPPELIGAEN: Ståle Solbakken mener RBK har spilt to gode kamper, og tror ikke det betyr at de er et veldig godt lag. Foto: Scanpix/Epa Vis mer


At RBK-fansen ikke er enig med den tidligere Semb-assistenten er én ting. Dansker flest er heller ikke på linje med Solbakken.

I en undersøkelse nettopp hos B.T for tre uker siden, svarte 54 prosent av leserne at Rosenborg er et bedre fotballag enn Solbakkens mannskap.

FC København møter Lokomotiv Moskva i morgen kveld, og har sjansen til å klatre fra bånnplassen i gruppe B i uefacupen.