- Vi er naturligvis favoritter. Vi bør jo vinne. Eller; vi skal vinne

Når Larvik serieåpner, er kun én ting godt nok.

SERIESTART: 
Representanter fra lagene som deltar i Grundigligaen 2014/2015 for kvinner under arrangementet "Avkast Eliteserien" på Ullevaal stadion mandag.  Bak f. v.: Mie Sando, Stabæk; Tonje Løseth, Tertnes; Marta Tomac, Byåsen; Marit Malm Frafjord, Larvik; Mina Authen, HK Halden; Betina Riegelhuth, Storhamar; Anette Jensen, Vipers; Cathrine Korvald, Skrim.
Foran f.v.: Veronica Kristiansen, Glassverket;  Jenny Græsholt, Nordstrand; Frida Nåmo Rønning, Oppsal;  Ida Wernersen, Fredrikstad.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SERIESTART: Representanter fra lagene som deltar i Grundigligaen 2014/2015 for kvinner under arrangementet "Avkast Eliteserien" på Ullevaal stadion mandag. Bak f. v.: Mie Sando, Stabæk; Tonje Løseth, Tertnes; Marta Tomac, Byåsen; Marit Malm Frafjord, Larvik; Mina Authen, HK Halden; Betina Riegelhuth, Storhamar; Anette Jensen, Vipers; Cathrine Korvald, Skrim. Foran f.v.: Veronica Kristiansen, Glassverket; Jenny Græsholt, Nordstrand; Frida Nåmo Rønning, Oppsal; Ida Wernersen, Fredrikstad. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Marit Malm Frafjord har vunnet mye på håndballbanen, men aldri norsk seriegull. Det er hun nesten garantert i sin nye klubb Larvik.

Etter fire proffår i Danmark jakter 28-åringen suksess og nye erfaringer på «hjemmebane». Hun er på vei tilbake etter et langt skadeavbrekk, men fredag blir hun tilskuer når Larvik åpner sesongen med bortekamp mot Glassverket.

For suverene Larvik ble det 21 seirer og én uavgjort i forrige sesong. Faktisk er det over 13 år siden sist laget tapte en seriekamp (22-28 mot Nordstrand i 2001). Det har den mangeårige Byåsen-spilleren Frafjord også har fått erfare.

- Jeg tapte stort sett mot dem da jeg var i Norge. Larvik er en klubb som har jobbet bra over mange år, har store ambisjoner og en kultur som tiltrekker seg gode spillere, sier Frafjord til NTB.

- Vi er naturligvis favoritter. Vi bør jo vinne. Eller; vi skal vinne, fortsetter hun.

Stabilt For strekspilleren handler ting først og fremst om å returnere til håndballtrening og komme seg i form. Hun vil være med og bidra når mesterligaen - de store kampene - starter.

- Planen er mesterligaen og gjerne litt før. Jeg skal ikke bare være skadefri, men også kunne prestere på håndballbanen.

- Er det slik at det er mesterligaen som gjelder, mens det går litt på autopilot for Larvik i serien?

- Jeg har ikke fulgt så mye med fra Danmark. Det sies at det kan bli jevnt bak Larvik. Og vi skal være skjerpet og klar til kamp for å vinne. De andre lagene vil gjerne slå Larvik, så vi må være forberedt for ikke å gå på noen smeller. Men jeg forventer også at vi er mest stabile. Vi har spillere med rutine som har vunnet noen ganger, så de vet hva som skal til.

Revansjjakt Forrige sesong var en noe utypisk Larvik-sesong ute i Europa. Etter minst semifinale i mesterligaen fire år på rad, måtte laget se seg slått av Györ og Buducnost i gruppespillet.

- Final four er en målsetting, og det tror jeg absolutt er mulig. Jeg synes vi har en bred stall med mange gode spillere. Klarer vi å holde folk skadefri, kan vi komme veldig langt, sier Frafjord om sesongen som er i vente.

Men først ut for lagvenninnene kommer eliteserien. Den tjuvstartet Tertnes med seier over medaljekandidat Storhamar onsdag. Slik spilles resten av runden:

Fredag: Glassverket - Larvik (19.00).

Søndag: Byåsen - Vipers Kristiansand, Halden - Fredrikstad, Skrim Kongsberg - Oppsal, Stabæk - Nordstrand.

(NTB)