- Vi er nødt til å drepe slike kamper. Vi kaster bort to poeng

Rosenborg misset sju minutter før slutt mot Haugesund.

LERKENDAL (Dagbladet): Etter tapet borte mot Tromsø forrige helg lå det et aldri så lite press på trøndernes skuldre foran kampen mot Haugesund. Rosenborg viste imidlertid stor sult på årets gullmedaljer, spilte lenge en solid kamp og var flere klasser bedre enn gjestene.

Men de sløste og sløste med sjansene, og da skjedde det som så ofte skjer i fotball. Motstanderen får en av sine få muligheter — og setter ballen i nettet.

- Vi er nødt til å drepe slike kamper. Vi kaster bort to poeng, sa Tore Reginiussen til TV2 etter kampen.

Effektive Haugesund Nettopp dette skjedde syv minutter før slutt på Lerkendal. Christian Gytkjær hadde fått til svært lite i hele kampen, men fikk plutselig rom på et innlegg og headet ballen i mål.

Rosenborg hadde hatt åtte gode muligheter til å øke ledelsen, men Haugesund scoret på sin andre.

-Det ligger litt i kortet at du får en i trynet på slutten. Jeg har sett slike kamper før, sier Jostein Grindhaug til TV 2.

Flott scoring Frem til da hadde Rosenborg var svært aggressive i presset sitt og dyktige på gjenvinninger høyt i banen.

Og det var akkurat slik målet kom. Mix gjenvant ballen knappe 30 meter fra mål, avanserte og spilte til Mike Jensen som igjen fant John Chibuike med en utsøkt stikker. Med venstrefoten satte Chibuike ballen sikkert i mål.

Enorme sjanser Resten av kampen hadde altså Rosenborg lenge full kontroll. Haugesund sin første av to sjanser i kampen kom etter 25 minutter da Christian Grytkjær tvang frem en benparade av Daniel Örlund.

For Rosenborg hadde både Jørgen Skjelvik, Mike Jensen, John Chibuike, Pål Andrè Helland og Nicki Bille Nielsen alle sine muligheter.

 SJOKKET:  Rosenborg hade full kontroll i 80 minutter. Men Haugesund trengte bare en sjanse.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SJOKKET: Rosenborg hade full kontroll i 80 minutter. Men Haugesund trengte bare en sjanse. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Den aller største hadde Chibuike. Han burde absolutt blitt tomålsscorer da han vakkert ble spilt fri på bakerste stolpe av Bille Nielsen etter 73 minutter. Helt alene med keeper fire meter fra målstreken skjøt han imidlertid svakt på Per Morten Kristiansen.

Den missen kan komme til å koste Rosenborg årets seriegull.

- Det er veldig bittert, for vi spiller en god kamp. Det er selvsagt surt at de får det målet de får. Men, så lenge du ikke greier å sette det andre målet, så trenger motstanderne bare ett mål. Jeg kan ikke klage på gutta i dag, de produserer masse sjanser og spiller en veldig god kamp, sier Per Joar Hansen til TV2.

Strømsgodset har nå mulighet til å komme à poeng med RBK etter morgendagens tøffe bortekamp mot Brann.