- Vi er nødt til å ha en maksdag alle fire

Klemetsen reddet siste rest av norske medaljesjanser med et superhopp.

INNFRIDDE: Håvard Klemetsen var lengst av samtlige, og hoppet Norge tilbake i medaljekampen, men tror det kan bli for tøft mot Frankrike, Østerrike og Tyskland.Foto: SCANPIX/REUTERS/Petr Josek
INNFRIDDE: Håvard Klemetsen var lengst av samtlige, og hoppet Norge tilbake i medaljekampen, men tror det kan bli for tøft mot Frankrike, Østerrike og Tyskland.Foto: SCANPIX/REUTERS/Petr JosekVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Etter at Mikko Kokslien skuffet stort med 115 meter, var det norske laget helt avhengig av et topphopp fra Håvard Klemetsen for å redde sist rest av et skrantende medaljehåp.

Og veteranen fra Kautokeino leverte varene, som han gjorde det i det individuelle rennet onsdag.

Med konkurransens lengste svev på 135,5 meter tok Klemetsen inn en del av det tapte, og begrenset forspranget opp til ledende Frankrike til 54 sekunder. Enda viktigere tok han også inn noen sekunder på Tyskland og Østerrike, som er de største truslene i sporet.

Tyskerne er 22 sekunder foran Norge, Østerrike 15 sekunder foran.

Langt opp Likevel tror Klemetsen det kan bli i tøffeste laget med tanke på en ny, norsk medalje i den tidligere paradegrenen.

- Det er langt opp til Frankrike, og litt for mye til Tyskland og Østerrike. Vi er nødt til å ha en maks dag alle fire, sier Klemetsen til Dagbladet.

Lagkamerat Mikko Kokslien var en slagen mann over egen innsats.

- Jeg vet ikke hva som skjedde, det blir en krampetrekning fra hoppkanten. Får ikke til det jeg prøver på i det hele tatt, sier Kokslien.

- Hvor skuffet er du?

- Det kan dere tenke dere selv, dette dreier seg om laget. Jeg er så skuffet som jeg kan bli.

Fornøyd Moan Bedre gikk det med Jan Schmid og Magnus Moan. Begge la på ti meter fra prøveomgangen, og bidro dermed til at det ikke ser fullstendig håpløst ut foran det avsluttende langrennet over fire ganger fem kilometer.

Moan var godt fornøyd etter å ha vært slått ut av sykdom siden onsdagens individuelle konkurranse. Da valgte han å stå av etter hopprennet, noe han mener var det eneste fornuftige å gjøre.

- Dessverre har det vært et stang-ut-mesterskap, som i fjor. I fjor var det forholdene, i år var det sykdom. Akkurat nå er jeg litt lei meg over at jeg ikke har fått vist hva den totale «Magnus Moan-pakken» er god for. Men det jeg er godt fornøyd med, er at jeg hopper godt på ski, sier Moan.

- Hvordan er langrennsformen?

- Jeg vet ikke, men jeg er glad jeg sto over den indivduelle konkurransen, jeg var ordentlig dårlig onsdag kveld. Jeg hadde veldig vondt i halsen da jeg svelget. Jeg kommer til å bite greit fra meg i langrennet, men det jeg kan ikke love noe superløp . Det kan bli det, men det kan også bli midt på treet.

Han kom også med noen trøstende ord til lagkamerat Kokslien.

- Mikko bommer i hoppbakken når det gjelder, men kombinert er fortsat to grener. Jeg tror Mikko kommer til å gå veldig fort i langrenn. Dette er et helt annet løp enn sist, dess flere nasjoner som er oppe der, jo større sjanser er det for lureløp, sier Moan.