- Vi er nødt til å slå RBK

Det har Valencias trener aldri klart før - tross tre forsøk.

• Les også: Stortap for Rosenborgs mesterliga-motstander

Fem år er gått siden Ronald Koeman (44) måtte nøye seg med uavgjort både hjemme og borte mot Rosenborg. Tirsdag får nederlenderen en ny sjanse til å slå trønderne.

Koeman var Ajax-trener i 2002/03-sesongen, men det var så vidt laget hanglet seg videre til gruppespill to i mesterligaen.

På Lerkendal spilte lagene 0-0, mens et sent straffemål av Dagfinn Enerly sikret trønderne 1-1 i Amsterdam. Zlatan Ibrahimovic hadde gitt Ajax ledelsen.Den tidligere forsvarskjempen ga seg som manager i PSV Eindhoven denne uken, og fredag skrev Koeman under på en to og et halvt-årskontrakt som trener for Valencia.

Kostet jobben

Bare fire dager etter ansettelsen, blir nederlenderen kastet ut i et gjensyn med RBK. I forrige kamp ble det 0-2-tap for spanierne på Lerkendal, og det var med på å koste Quique Sanchez Flores managerjobben i Valencia.

Valencia har hanglet den siste tiden. I serien er laget sju poeng bak lederlaget Real Madrid. Heller ikke i mesterligaen har det fungert for Mestalla-laget. Tre poeng er status etter halvspilt gruppespill.

Koeman leder sin første Valencia-trening mandag. Dagen etter venter hjemmekamp mot Rosenborg. Presset er stort på nederlenderen.- Situasjonen i mesterligaen er vanskelig. Vi har to hjemmekamper, mot Rosenborg og Schalke, foran oss. Vi må vinne begge for å bestemme vår egen skjebne, sa Koeman fredag.

PRESENTERT I DAG: Ronald Koeman som skal snu den vonde trenden for Valencia. Forhåpentligvis for Rosenborg rekker han ikke det til tirsdag. Foto: HEINO KALIS/REUTERS/SCANPIX
PRESENTERT I DAG: Ronald Koeman som skal snu den vonde trenden for Valencia. Forhåpentligvis for Rosenborg rekker han ikke det til tirsdag. Foto: HEINO KALIS/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Hard nøtt

Han vet det blir vanskelig for spanierne å avansere. Selv om laget slår Rosenborg, vil tyske Schalke være en hard nøtt i kampen om annenplassen bak Chelsea.

- Vi ville ansette en internasjonalt anerkjent trener og er sikre på at vi har funnet ham. Vi tror han vil gi oss den suksessen vi ønsker, sa Valencias president Juan Solér.

(NTB)

- Vi er nødt til å slå RBK