Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er nok laget som scorer minst i forhold til sjanser

Gustavsson mener ineffektivitet sender KIL til Adecco.

MÅ NED: RBK og Anthony Annan stoppet KIL og Kai Risholt på Gjemselund. Dermed blir det Adeccoliga-spill på KIL neste sesong.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
MÅ NED: RBK og Anthony Annan stoppet KIL og Kai Risholt på Gjemselund. Dermed blir det Adeccoliga-spill på KIL neste sesong. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KONGSVINGER (Dagbladet): Kongsvinger - Rosenborg 0-0.

Kongsvinger måtte vinne kveldens kamp mot Rosenborg for å holde liv i det ørlille håpet om å få spille kvalifisering for spill i Tippeligaen også neste år.

Etter 90 minutter med stort sett gørrkjedelig fotball tente det til, men nå er det klart én gang for alle at Kongsvinger er et førstedivisjonslag neste sesong.

- Jeg sa til spillerne at de skulle være stolte av prestasjonen. Vi ville gi publikum en bra siste kamp, og det synes jeg vi klarte, sier KIL-sjef Tony Gustavsson.

- VIF ga oss håp da de ledet 1-0, men nå gratulerer vi Hønefoss med kvalifiseringsplassen. Det er ineffektivitet hele sesongen som senker oss. Vi er nok det Tippeligalaget som scorer minst i forhold til skapte sjanser, mener svensken.

Nå skal treneren diskutere sin egen framtid.

- Jeg skal ha et møte med ledelsen, så med spillerne. Før det vil jeg ikke snakke om det offentlig, sier han.

Alle mann i forsvar
Bånnlaget så ikke ut som et lag med kniven på strupen de første 45 minuttene.

Da forsvarte hjemmelaget seg stort sett med ti utespillere, og slapp ytterst få framover de gangene sjansen bød seg.

Rosenborg var på sin side farligst på langskudd. Anthony Annan, Per Ciljan Skjelbred og Trond Olsen var alle farlige fra distanse, men første omgang ebbet ut uten noen virkelig store målsjanser.

Satset mer
Etter hvilen hadde Kongsvinger tydeligvis fått beskjed om å være mer offensive, og i perioder klarte de faktisk å presse Rosenborg.

Hjemmelaget spilte seg til flere store sjanser mot slutten og det var egentlig et mysterium at ballen ikke fant nettmaskene.

En corner ble slått rett på hodet til Mame Niang, og fyrtårnet hadde bare å skalle ballen i mål fra drøye fem meter. Men på merkelig vis klarte han å heade utenfor.

På overtid vartet Daniel Örlund opp med to feberredninger, først fra Kim Holmen, så etter kaos i feltet.

Dermed må Kongsvinger ta det tunge steget ned i førstedivisjon, mens Rosenborg fortsatt er ubeseiret med én kamp igjen å spille.

- Vi skaper et tyvetalls kvartsjanser, men bare et par store. Tempoet var altfor dårlig, mener Nils Arne Eggen.

- Det ligger nok i bakhodet at vi møter Atletico på torsdag. Da må vi forbedre oss, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!