- Vi er outsidere

Nils Johan Semb mener Norge regnes som en outsider i EM. - Jeg tror Dagbladet har rangert oss høyere enn det utlendingene gjør, sier landslagssjefen.

- Vi regnes som outsidere i EM, sier Semb.

Men Sembs fremmedlegionærer kan fortelle ham at europeerne har respekt for det Norge har prestert de siste årene. Synet på spillestilen er ikke udelt positivt, men de fleste synes å være enige om at den gjør Norge til en vanskelig motstander.

- Franskmennene har merket seg stilen vår, sier John Arne Riise.

- Selv om de synes det er en rar måte å spille fotball på, respekterer de resultatene vi har oppnådd på denne måten. I tillegg har de merket seg at vi også er blitt bedre teknisk.

Dansk respekt

Ståle Solbakken forteller at danskene har stor respekt for Norge.

- De rangerer oss nok foran sitt eget lag. Men sjøl vil de nok heller vinne med stil enn å spille som vi gjør. For danskene har innholdet nesten mer å si enn resultatet.

Alaves-spilleren Dan Eggen er kommet inn i EM-varmen i siste liten. Fra spansk varme kan han meddele at det er en eneste spanjol som har respekt for Norge som EM-motstander.

- Den spanske landslagstreneren er veldig keen på å snakke om hvor bra Norge er. Men jeg vet ikke om det er noen i Spania som tror ham på det. Hvis de ikke slår oss, vil det være en stor skandale for spanjolene, forteller Eggen.

- Outsider

At nordmenn elsker engelsk fotball betyr ikke nødvendigvis at kjærligheten blir gjengjeldt:

- I England ser man på Norge som en outsider. Engelskmennene er klar over at vi er et lag som har gode resultater mot gode motstandere. De er vel ikke veldig glad i spillestilen vår, samtidig som de sier at det er en vanskelig stil å spille mot, forteller Vegard Heggem.