- Vi er på en risikabel grense

Kojonkoski advarer mot Midtstubakken.

FRYKTER FOR HØY FART: Mika Kojonkoski mener Midtstubakken er potensielt farlig for de beste hopperne. 
Foto: Geir Olsen / Scanpix
FRYKTER FOR HØY FART: Mika Kojonkoski mener Midtstubakken er potensielt farlig for de beste hopperne. Foto: Geir Olsen / ScanpixVis mer

||| Mika Kojonkoski etterlyser flere avsatser med lav fart i Midtstubakken.

Under ski-VM skal normalbakkerennet gå i det nye anlegget, men ettersom bakken også skal være rekrutteringsanlegg er det bygget mange avsatser høyt opp i ovarennet. Derimot er det ikke tatt høyde for at utviklingen i toppen av internasjonal hoppsport har gått i retning meget lav fart ved gunstig oppdrift.

- Det er mange avsatser oppover, men ikke nedover. Det blir kanskje bedre på snø, men jeg føler vi er på en risikabel grense når det gjelder lengden på ovarennet. Det blir behov for å bygge nye avsatser, sier landslagssjef Mika Kojonkoski til Adresseavisen.

Norge er kjent for å være glad i fart, mens østerrikere og sveitsere helst ser at farten er lav. Gregor Schlierenzauer og Simon Ammann hopper likevel ned bakkene.

- Hva med en Ammann i toppform når andre hopper langt fra laveste avsats, undrer Kojonkoski.

Ifølge Adresseavisen har FIS vært klare på at det kreves nytt konstruksjonsarbeid i bakken, slik at det blir flere avsatser nedover i bakken. Sportssjef for VM, John Aalberg, forteller at det trolig ikke skal mye nytt arbeid til for å utbedre manglene i den nye bakken.

(NTB)