Premier League

- Vi er på riktig spor

Manchester United klarte ikke å drepe kampen mot Southampton. Ble straffet, og måtte ta til takke med 1-1. Men Solskjær er sikker på at United er på riktig spor.

PÅ SIDELINJA: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United sleit denne gangen også og klarte bare 1-1 mot Southampton. Foto: NTB scanpix
PÅ SIDELINJA: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United sleit denne gangen også og klarte bare 1-1 mot Southampton. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Southampton – Manchester United 1-1 (0–1)

SOUTHAMPTON (Dagbladet): En negativ stemning har preget Manchester United etter 1-2-tapet for Crystal Palace sist lørdag. I dag fikk laget sjansen igjen - mot Southampton på St. Mary's Stadium.

Og for en start det ble for Ole Gunnar Solskjær og co. Daniel James banket ballen opp i nettmaskene etter ti minutter, en scoring fra øverste hylle. United burde avgjort kampen før pause, men etter 58 minutter utliknet Jannik Vestergaard for hjemmelaget.

Scoringen var en skikkelig kalddusj for United, som hadde flere muligheter til å gå opp i 2-0 og 3-0. I stedet endte det med 1-1 på St. Mary's Stadium.

PRAKTSCORING: Daniel James sendte Manchester United i ledelsen. Foto: NTB scanpix
PRAKTSCORING: Daniel James sendte Manchester United i ledelsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fasiten etter fire kamper er fem poeng av 12 mulige. Dette øker presset på Solskjær, som heller ikke klarte å vinne de fem siste Premier League-kampene med laget forrige sesong.

Unøyaktige

- Vi trenger noen «drittmål» også. Vi burde ha vunnet kampen i dag. Vi hadde kampen i vår hule hånd, men vi var unøyaktige på den siste tredjedelen, sier Solskjær til BBC.

På pressekonferansen etterpå utdypet han:

- Vi har dominert de tre siste kampene. Vi er på riktig spor, selv om vi ikke har fått mange poeng i retur. Men vi blir bedre og bedre. Det er et ungt lag. I dag fikk vi kampen dit vi skulle. Men dessverre ga vi dem for mye mot til å være med i kampen.

Han fortsetter:

- Jeg vet ikke hvor mange skudd vi hadde på mål i dag og mot Palace. Men det handler om å ta sjansene. Forhåpentligvis kommer vi dit. Vi jobber med saken. Jeg er så glad for Daniel (James). Han har gjort det fantastisk siden han kom. Han gir oss kvalitet.

Elyounoussi til Celtic

Gjestene fra Manchester tok den lange turen ned til Sør-England fredag. Lørdag møtte de et lag som heller ikke hadde fått en kanonstart på sesongen - med tre poeng på tre kamper.

Den største Southampton-nyheten det siste døgnet er at Norges landslagsspiller, Mohamed Elyounoussi, er blitt sendt på lån til Celtic. Supportere Dagbladet snakket med utenfor St. Mary's før kampen stusser over dette.

- Han har egentlig aldri fått sjansen her, lød omkvedet.

Solskjær var tvunget til å gjøre forandringer fra forrige kamp mot Palace. Både Anthony Martial og Luke Shaw ble skadet i oppgjøret. Jesse Lingard fikk heller ikke tillit fra start denne gang, og ble erstattet av Juan Mata.

Bra trekk

Mata var tilsynelatende et bra trekk av Solskjær. Han og Daniel James fant hverandre flere ganger i første omgang. 1-0-scoringen ble rullet opp på høyre kant. James fikk ballen av Scott McTominay og dunket ballen opp i nettmaskene. Da sto det ti minutter på klokka.

Fram til da så Southampton ut som det beste laget. Men i James har United fått en svært spennende spiller. Scoringen var hans tredje på fire kamper.

- En strålende avslutning. For øyeblikket er han full av selvtillit. James kan bli årets signeringen, sa tidligere Crystal Palace-spiss Clinton Morrison direkte på BBC.

Det som var av sjanser i første omgang var det United som sto for. Men med bare 1-0 til pause, levde kampen i høyeste grad inn i andre omgang.

Etter pause kom et mye mer energisk Southampton ut på banen. Oppildnet av hjemmefansen klarte laget å utlikne etter 58 minutter.

Scoringen kom i kjølvannet av en corner, der United-keeper David de Gea først reddet strålende. Ballen endte til slutt hos Kevis Danso, som fikk svingt den inn til Jannik Vestergaard. Han headet ballen i mål.

Leicester neste

Solskjær byttet ut Andreas Pereira og Juan Mata med Nemanja Matic og Jesse Lingard drøye 20 minutter før slutt i jakten på 2-1-scoringen. Men den kom aldri, til tross for press i sluttminuttene og muligheter til å ta ledelsen.

På dette tidspunktet hadde Kevin Danso fått to gule kort og marsjordre for Southampton. Også Mason Greenwood ble kastet innpå de siste åtte minuttene.

1-1 var ikke det Solskjær og United kom for.

- Vi har en klar plan, sa Solskjær på pressekonferansen etterpå.

- Vi tror på spillerne og måten vi gjør ting på. Vi hadde fortjent å vinne de tre siste kampene. Men det er én ting du ikke kan kontrollere i fotball, og det er resultatet. Du kan kontrollere innsatsen, holdningene og det vi gjør på trening. Vi er på riktig spor, men som jeg har sagt til guttene: Vi må lære oss å vinne sånne kamper. Vi er et ungt lag, men den er ingen unnskyldning.

Neste kamp er Leicester om 14 dager.

MISFORNØYDE: Manchester United tapte 1-2 på overtid for Crystal Palace. Dette hadde supporterne å si om kampen. Klipp: Madeleine Liereng. Reporter og video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer