- Vi er på sporet igjen

Thierry Henry ga fansen sin julegave noen minutter før slutt. Alle andre topplag tapte poeng. Dagbladet.no fulgte runden.

Steffen reddet Spurs

Samtlige Premier League-lag var i aksjon i ettermiddag. Det ble en runde der ikke alt gikk som man kunne forvente. Newcastle og Manchester United tapte, mens de andre lagene som jager Arsenal bare klarte uavgjort.

Men også ligaleder Arsenal sleit lenge. West Bromwich tok en tidlig ledelse mot Gunners, og først etter pause klarte Arsenal å finne veien til nettmaskene. Francis Jeffers utliknet helt i starten av andre omgang.

Da mange belaget seg på et uavgjort-resultat dukket Thierry Henry opp på en sjanse skapt av en uheldig WBA-forsvarer. Franskmannen hadde ingen god dag på jobben, men hva gjør vel det når han scorer målet som sikrer seier og trygg tabelltopp.

- Jeg er veldig glad for at vi fikk tre poeng i dag. Det viser at vi er tilbake på sporet, sier manager Arsene Wenger.

Franskmannen roste spillernes innstilling etter kampen:

- Vi var veldig bestemte i dag. Et vanlig Arsenal-lag ville kanskje ikke vunnet denne kampen - men i dag hadde vi den mentale styrken til å snu kampen. Vi ville virkelig vinne, og klarte det.

Tessem-skryt

Etter en tung periode seiler Arsenal på ny opp som den største gullfavoritten i Premier League. For samtidig som London-laget vant, måtte de nærmeste lagene på tabellen gå av banen med poengtap.

Chelsea klarte bare 0-0 mot Claus Lundekvams Southampton. Begge lags managere var alt i alt fornøyd med poengdelingen. Soton-sjef Gordon Strachan trakk fram tre spillere etter kampen: Keeper Antti Niemi, og angrepsparet Jo Tessem og James Beattie. Niemi reddet mesterlig helt på tampen da William Gallas avsluttet.

- Det var en fantastisk redning, og jeg synes de to spissene i første omgang var utmerket. De sørget for at de ikke fikk det enkelt, sier Strachan.

John Arne Riise ga Liverpool ledelsen i første omgang, men Blackburns Andy Cole hindret at de røde tok full poengpott.

- Uavgjort var et rettferdig resultat, selv om vi hadde et par store sjanser på slutten, sier Liverpool-boss Gerard Houllier.

Newcastle tapte 4-3 mot Bolton etter at de en stund lå under 4-1.

Steffen-mål

Tottenham kan takke Steffen Iversen for at det ble poeng. Trønderen ble byttet inn i andre omgang på stillingen 0-2. Da dommeren blåste av sto det 2-2 - etter én målgivende og én scoring av Iversen.

Eirik Bakkes Leeds tok med seg alle poengene da de besøkte Tore André Flos Sunderland. Hjemmelaget tok ledelsen, men unggutten James Milner og Robbie Fowler (straffemål) snudde kampen i andre omgang. Milner ble tidenes yngste Premier League-målscorer med sine 16 år og 357 dager. Han tok dermed den rekorden som Wayne Rooney bokførte tidligere i sesongen.

Manchester United tapte 3-1 mot Middlesbrough. Ryan Giggs ga United et poenghåp med sin redusering til 2-1 i andre omgang, men Joseph-Desire Job punkterte kampen noen minutter før slutt.

(Dagbladet.no)

UNITED-TAP:</B> Roy Keane var tilbake fra start, men det hjalp ikke for Manchester United. Foto: Reuters/Scanpix